Hazai pályán folytatja a Loki szombaton

Akt.:
Ferenczi János a legutóbbi DVSC–Diósgyőr mérkőzésen betalált a borsodiak hálójába
Ferenczi János a legutóbbi DVSC–Diósgyőr mérkőzésen betalált a borsodiak hálójába - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Két győztes mérkőzés után a Diósgyőri VTK ellen is három pontot szerezne a DVSC a bajnokságban.

A válogatott világbajnoki selejtezői miatt az elmúlt hétvégén nem rendeztek bajnoki fordulót az OTP Bank Ligában, ezért két hét állt a csapatok rendelkezésére, hogy a szombati találkozókra felkészüljenek. A DVSC a Vasas és a Budapest Honvéd legyőzése után 18 órától a Nagyerdei Stadionban lép pályára, az ellenfél a Diósgyőri VTK együttese lesz.

Csak egyszer nyertek

A dvtk.eu összeállítást készített a két gárda egymás elleni történelméből. A hivatalos honlap kiemeli, hogy az első Debrecen–Diósgyőr összecsapást 1943. november 21-én játszották le. Az újonc debreceniek ellen akkor a DiMÁVAG néven szereplő borsodi gárda 6:2-es vereséget szenvedett.

Ön szerint mi lesz a DVSC vs. DVTK mérkőzés végeredménye?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Az első diósgyőri pontszerzésre a cívisvárosban az 1963-as pontvadászatban került sor, akkor a felek 1:1-re végeztek.

Az örökmérleg nagy debreceni fölényt mutat, a DVTK csupán egyetlen egyszer tudott nyerni a Nagyerdőn, 2008 őszén. Akkor a bajnoki címet védő DVSC hatalmas fölényben futballozott végig, mégis a vendégek örülhettek 2–1-es sikerük után. A két csapat összesen 25 mérkőzést vívott meg a Hajdúságban, 21 Loki-győzelem mellett 3 döntetlen és egyetlen egy, a már említett DVTK-siker a mérleg. A gólkülönbség 61–11 a DVSC javára.

A két legnagyobb arányú vereséget az 1998/1999-es és a 2011/2012-es bajnoki kiírásban mérte ellenfelére a Debrecen, mindkétszer 5–0-val küldte haza szomszédvár alakulatát.

Legutóbb idén tavasszal rendeztek DVSC–Diósgyőri VTK keleti rangadót a cívisvárosban, akkor a Loki 3–0-ra győzött, a debreceni gólokat Osváth, Ferenczi és Feltscher szerezték.

HBN


Debrecen - A bajnoki szünet után hétvégén folytatódnak a küzdelmek az OTP Bank Ligában. A DVSC jó formában lévő futballcsapata a hasonlóan teljesítő Diósgyőr együttesét fogadja szeptember 9-én, szombaton 18 órától a Nagyerdei Stadionban. A borsodiak jól kezdték a szezont, az első három bajnokin n...

Debrecen - DVSC-DVTK labdarúgó mérkőzést rendeznek szeptember 9-én 18 órától Debrecenben, a Nagyerdei Stadionban. A sportesemény miatt a közlekedőknek ideiglenes forgalomkorlátozásra és rendőri ellenőrzésre kell számítaniuk. 12 órától előreláthatólag 21 óráig a Nagyerdei körúton, a Pallagi út k...