Hazai nagyágyúk, külföldi bunyósok: nagy pofonosztás lesz a Bocskain

Akt.:
Hazai nagyágyúk, külföldi bunyósok: nagy pofonosztás lesz a Bocskain
© Fotó: Derencsényi István, archív
Debrecen – Rekordlétszámú versenyzőt várnak a szerdától szombatig tartó Bocskai István-emlékversenyre.

A hagyomány folytatódik, idén immár 60. alkalommal rendezik meg Debrecenben a Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenyt. A 27 ország 168 versenyzőjét felvonultató eseménynek az Oláh Gábor utcai Sportcsarnok ad otthont, a selejtezők szerdán és csütörtökön, illetve a pénteki elődöntők 14 órától kezdődnek, míg a szombati döntőket 15 órától rendezik.

Rangos mezőny

A sportág szerelmeseinek érdemes lesz ellátogatniuk a helyszínre, mivel a hazai nagyágyúk mellett remek képességekkel rendelkező külföldi bunyósok is szorítóba lépnek. A közelgő olimpiai kvalifikációs viadalok miatt minden válogatott számára fontos erőfelmérő lesz a Bocskai, ezért is lehet mini-világbajnokságnak nevezni a cívisvárosi seregszemlét. Kiemelendő, hogy két világbajnok, az azeri Mahammadraszul Medzsidov (+91 kg) és Albert Szelimov (60 kg) is kötelek közé lép a Hajdúságban.

Fókuszban a mieink

Hajdú-Bihar megyét a hajdúsámsoni Harangi Imre Sportegyesület színeiben induló Siroki János (56kg), Varga Miklós (60kg), Bernáth István (+91kg), illetve a DVSC-s Kovács Dávid (56kg) és Nagy Bence (91kg) képviseli. Varga Miklós és Bernáth István címvédőként indul a versenyen, így az elvárás velük szemben kifejezetten nagy, bár mindkettőjük súlycsoportjában lesz egy-egy világbajnok…

Sokan várták, hogy Varga és legnagyobb hazai kihívója, Gálos Roland majd összecsap a cívisvárosban, ám a remélt ütközet elmarad, ugyanis a 60 kilogrammosok mezőnyét kettéosztják, s a két legjobb magyar külön ágra kerül. Ennek a döntésnek az okát kérdezte a Hajdú-bihari Napló a szövetségi kapitánytól. – A felkészülés azon szakaszában vagyunk, ahol az a legfontosabb szempont, hogy minél több, erős meccset vívjanak Vargáék. Ha egy ágon lennének, akkor elképzelhető, hogy nem a döntőben, hanem már hamarabb találkoznának, s így az egyikük kevesebb meccset vívna a Bocskain – válaszolta Kovács László, aki elárulta, a márciusi Széchenyi Kupán biztosan megmérkőzik egymással a két nagyágyú.

HBN-BN