Hazai medencében küzd a DVSE a folytatásért

Hazai medencében küzd a DVSE a folytatásért
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Szerdán 19.30-tól, a BVSC-Zuglót fogadja a DVSE a rájátszás második fordulójában.

A mérkőzésnek nagy a tétje, hiszen a BVSC győzelmével a fővárosiak játszhatnak az ötödik hely megszerzéséért. A két együttes előző meccsén, habár jól kezdett a DVSE, végül a zuglóiak felőrölték a cívisvárosi legénységet, és 10–4-es győzelmet arattak. A hét szerzett pontig tartó párharc állása ezzel 6–3 a BVSC javára.

A tét ellenére a debreceniek ugyanúgy készülnek a találkozóra, mint a többi összecsapásra – erről Kállay Márk, a DVSE csapatkapitánya beszélt a klub honlapjának.

A játékos elmondta, hogy a felsőházban nagyon erős csapatokkal játszottak, de véleménye szerint a BVSC ellen hazai medencében képesek megszerezni a győzelmet. Az előző mérkőzésből kiindulva Kállay egy hajtós meccsre számít, amelyen a vendégek valószínűleg megpróbálják majd kifárasztani a debrecenieket, ami sajnos az előző meccsen nyerő húzásnak bizonyult.

Az összképhez hozzátartozik az is – ahogyan arra Kállay utalt – hogy nagyon sokat kellett emberhátrányban játszania a DVSE-nek. A csapatkapitány amondó, ha minden téren egyenlő esélyekkel csap össze a két alakulat, akkor egy szoros meccset láthat a debreceni sportuszodába kilátogató közönség.

Az ötödik helyért

A DVSE–BVSC vetélkedés győztese a Miskolccal játszhat az ötödik helyért, míg a vesztes a hetedik helyért mérkőzhet meg a Racionet Honvéd gárdájával.

HBN