Hazai kolbászok, horvát csemegék Szerencsen

Akt.:
Különdíjas lett a fiatalok csapata
Különdíjas lett a fiatalok csapata - © Fotó: SFL
Szerencs – December első napja disznóvágással kezdődött Szerencsen.

A program egyfajta felvezetése volt a második alkalommal megtartott Adventi Kolbásztöltő Versenynek. A sertés feldolgozása tulajdonképpen bemutató jelleggel bírt a városban tartózkodó testvértelepülés, a horvátországi Podgora delegációja, továbbá az érdeklődő közönség számára.

A Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár ötlete immár hagyománnyá kezd válni, erről beszélt megnyitójában Koncz Ferenc ország­gyűlési képviselő és Nyiri Tibor polgármester. Megjegyezték, a magyarság hagyományainak ápolása égetően fontos napjainkban, hiszen korszakunkra az elgépiesedés, a nagy léptékű korszerűsödés a jellemző. Egyrészt ezért volt nagyszerű a művelődési központ által kitalált program, másrészt nem baj az, ha növekszik a város idegeneket is vonzó eseménysora.

A versenyre öttagú csapatok adták le nevezésüket, és amíg készültek a kolbászok, a Podgorából érkezett vendégek saját konyhájuk finomságaiból adtak ízelítőt.

A díjazottak

A kóstolókkal tarkított megmérettetés közben számos kulturális bemutatót tartottak a helyszínen, majd a háromtagú zsűri értékelése után megszületett az eredmény. Első helyen végzett a Logiklub, a másodikon a Városi Nyugdíjas Klub, a harmadik helynek Pongrácz József és Csapata örülhetett. Különdíjat kapott a Kiss Attila Alapítvány Menő Menza csapata.

ÉM-SFL


Munkában a bolyais rádiósok, jobbra Szabóné Drozda Orsolya
Szerencs - A rádió az egyházmegyéhez tartozó iskolák közötti kapcsolatot is erősíti. A tavalyi esztendő áprilisában új, ifjúsági rádiós program indult útjára a Szent István Rádió gondozásában, Szent Imre Katolikus Iskolarádiós Hálózat elnevezéssel. A dr. Ternyák Csaba egri érsek által támogatott ...

Nyiri Tibor
Szerencs - Az esztendő első negyedében még településvezetői feladatokat látott el Szerencsen Koncz Ferenc országgyűlési képviselő, így kézenfekvő volt, hogy Nyiri Tibor polgármester társaságában részt vegyen és tájékoztatást adjon a Szerencsen történt, önkormányzatot érintő munkavégzésekről. A be...