Hazaárulással vádolják a csinos távolugrót

Darija Klisina
Darija Klisina - © Fotó: Getty Images
Oroszország – Darija Klisina úgy döntött, semleges színekben elindul a riói olimpián, meg is kapta erre az engedélyt, amiért most kap hideget-meleget az oroszoktól.

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség június 17-én fenntartotta az orosz sportági szövetség felfüggesztését, ez azt jelenti, hogy az ország atlétái nem indulhatnak nemzetközi versenyeken, így az olimpián sem. Akik viszont bizonyítani tudják, hogy Oroszországon kívül készülnek és folyamatosan ellenőrzik őket, semleges színekben részt vehetnek a versenyeken. Így tett Darija Klisina is, a távolugró az Egyesült Államokban készül, tisztázta magát, hogy a doppinggal fertőzött orosz atlétikától távol készült, és meg is kapta az engedélyt a riói indulásra – fogalmazott az origo.hu.

– Nagyon boldog vagyok a döntés miatt. Szeretném megköszönni az ügynökeimnek, az edzőimnek és a szponzoraimnak, hogy mellettem álltak – írta a Facebook-oldalára a csinos atléta. A poszt alá rengeteg komment érkezett, sokan árulónak nevezték, de többségben voltak azok a hozzászólók, akik mellette állnak, és azt tanácsolják neki, hogy versenyezzen inkább amerikai színekben. Erre Rióban még nincs lehetősége.

HBN
hirdetés