Haza akart jutni Debrecenbe, lopott hát egy autót magának

Haza akart jutni Debrecenbe, lopott hát egy autót magának
© Fotó: police.hu
Hajdúhadház – Hadházon többször előfordult már, hogy elloptak egy autót, amelyet összetörve szolgáltattak vissza, vagy legalábbis szerettek volna visszaszolgáltatni a jogos tulajdonosának. Legutóbb egy fiatal hölgy bukott le ezzel.

A hajdúhadházi rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást a 24 éves debreceni nővel szemben.

A nyomozás adatai szerint 2016. január 12-én egy férfi tett bejelentést a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságra arról, hogy hajdúhadházi háza előtt parkoló autóját ellopta egy ismeretlen az éjszaka folyamán.

A bejelentést követően a rendőrök adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek alapján egy közeli utcában megtalálták a gépkocsit, és azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 24 éves nőt. K. Melindát a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, aki elmondta, hogy a hajnali órákban Debrecenbe akart eljutni, amikor meglátta az utcán parkoló nyitott állapotban lévő gépkocsit, amiben az indítókulcs is benne volt. Ezután beült az autóba, amivel csupán néhány métert sikerült megtennie, majd egy út szélén található oszlopnak ütközött. Ezt követően az autót vissza akarta vinni, de az nem indult be, ezért otthagyta és busszal hazament Debrecenbe.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a gyanúsított ellen jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal az illetékes ügyészség részére megküldte.

– police.hu –


Ha déjá vu-ja van, az azért lehet, mert a Hajdú Online szerdán egy ehhez kísértetiesen hasonló, szintén hajdúhadházi esetről számolt be, amelyet alább olvashatnak:

Elvitte, összetörte, majd visszaszolgáltatta az autót a hajdúhadházi férfi
Hajdúhadház – A hajdúhadházi rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást a 27 éves férfival szemben.

hirdetés