Helyi közélet

2015.09.01. 08:34

Fátyol ereszkedik

<em>Nem fontos, nem érdekes, akár nyugodtan lehet „ugorni”, nem lesz szó sem menekültekről, sem kormányról, sem ellenzékről</em>. <strong>Fábián György jegyzete</strong>.

Nem fontos, nem érdekes, akár nyugodtan lehet „ugorni”, nem lesz szó sem menekültekről, sem kormányról, sem ellenzékrőlFábián György jegyzete.

Az idén ötödik alkalommal hirdettek riasztást a hőség miatt – és itt is van, e napokban. De ez már valahogyan más, mint az előző. Nem először érzek ilyet, és sokáig nem jöttem rá, mi lehet a más-érzet oka. De aztán mégis. Az ilyen utónyári zöngékre a csend fátyola ereszkedik, elhallgatnak a madarak, erre már Matula bácsi is az mondaná, ez már nem az igazi. Meleg, az van, nem kicsi, de egyvalami árnyékot vet rá. A szeptember. A tantermek újjáéledő zsivaja – Hallod, Bütyök? Mint a berekben! – csupán a felszín. Itt a szeptember, és mindent elvesz. Fölkel az ősz, és lopni lopakszik az éjben… Ugye?

De nehogy egy percet is keseregjünk az idők múlásán, nem érdemes! Annyit azonban megérdemel a telt combú, bő rokolyájú évszak, hogy legalább szavakban megpendítsük folyamatban lévő elmúlásának tragédiáját.

A döglesztő őszelő függönyt vont a Golgotára is. De ne hagyjuk magunkat csüggedni. Nekünk megvan a magunk jussa: mindenki vegye fel a keresztjét. Ki tudja, mire lesz még jó egyszer az a fa. A Golgota köpönyegéből is, ki tudja, mi bújik még elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában