Havazás: egymást érték a balesetek szombat délelőtt Hajdú-Biharban

Havazás: egymást érték a balesetek szombat délelőtt Hajdú-Biharban
© Fotó: police.hu
Hajdú-Bihar – Eddig öt közlekedési balesetnél intézkedtek a rendőrök – olvasható a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében. A balesetek megelőzése érdekében arra kérik a sofőröket, vezessenek óvatosan.

Hajdú-Bihar megyében január 5-én délelőtt öt közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök – áll a police.hu-n. A főként a megváltozott útviszonyok miatt bekövetkezett balesetek megelőzése érdekében a Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelőzési Bizottság fokozott óvatosságot kér a járművezetőktől.

A megváltozott időjárási viszonyoknak megfelelő közlekedés fokozott figyelmet igényel a sofőröktől. Az egyik legfontosabb szabály, hogy a megengedett sebességhatárt ne lépjük túl, gyakran még a megengedett sebesség felső határa, annak közelsége is eltúlzott lehet – figyelmeztetnek.

Nagyon fontos továbbá a követési távolság növelése. Igen nehéz megbecsülni a biztonságos követési távolságot csúszós út esetén. Ezért tartsunk az előttünk haladótól olyan távolságot, hogy járművünkkel annak hirtelen fékezése esetén is meg tudjunk állni. A szakemberek azt tanácsolják, hogy a minimális követési távolság legalább akkora legyen, mint amit az adott sebességgel haladva járművünk két másodperc alatt megtesz.

Fotó: Molnár Péter

A rendőrség arra kéri az utakon közlekedő járművezetőket, hogy az alul- és felüljárók környékén is, továbbá az útkereszteződéseknél, ahol előfordulhat jegesedés, nagy körültekintéssel közlekedjenek.


Debrecen - Kora reggel óta havazik városunkban és környékén. Bár apró szemekben, de kitartóan hullik a hó, szánkózni már elvihetjük a legkisebbeket, ám hóembert egyelőre nem építhetünk. Az eddig hullott egy-két centiméternyi csapadék azonban megtévesztő lehet: arra éppen elég, hogy csúszóssá válj...