HAVAZÁS: Kiszabadították az elakadt vonatot

Újraindult vasárnap délután fél háromtól a vasúti közlekedés Székesfehérvár és Balatonkenese között, ahol szombat óta nem jártak a szerelvények a hótorlaszok miatt.

Kora délután sikerült kiásni a szombaton, Polgárdinál elakadt motorvonatot és a kiszabadítására küldött, de szintén elakadt mozdonyokat – közölte a MÁVINFORM.

A Budapest-Tapolca vonalon elsőként egy személyvonat közlekedhet a teljes hosszon, amely délután három óra után egy perccel indult Budapestről, a Déli pályaudvarról. A másik irányából pedig a Tapolcáról, háromnegyed háromkor indult vonat használhatja a teljes pályát, amelynek végállomása a Déli pályaudvar.

A Polgárdinál szombaton elakadt motorvonatot és a kivontatására küldött mozdonyokat vasárnap délután fél kettő előtt sikerült kiszabadítani a hó fogságából. Körülbelül 30 ember és egy speciális, hómaróval felszerelt munkagép tisztította meg a vasúti pályát. Ezután egy hóekés mozdony járta végig a síneket Balatonakarattya és Polgárdi között. Így szabaddá vált az út a személyszállító vonatok számára Polgárdi és Csajág között is. A vasárnap hajnalban forgalomba állított vonatpótló autóbuszokat a vasúttársaság 15 óra után már nem kéri.

A motorvonatok csak nagyobb teljesítményű dízel mozdonyokkal együtt járhatnak most a Székesfehérvár és Balatonkenese szakaszon. Az úgynevezett dízel előfogatok rá- illetve lecsatolása miatt ezen motorvonatoknál esetében 10-15 perces késések előfordulhatnak – olvasható a MÁVINFORM közleményében.