HAVAZÁS: Öt sérült a frontális karambolban

Öten sérültek meg abban a balesetben, ami szerdán kora este történt a Mohács melletti Bártfapusztánál – tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese.

Két embert súlyos, hármat pedig könnyű sérülésekkel vittek kórházba, miután két autó frontálisan összeütközött. A balesetet a helytelenül megválasztott sebesség okozhatta: a havas, latyakos úton az egyik autó túl gyorsan ment, megcsúszott és a másik kocsiba csapódott.

Dél-Dunántúlon más balesetet nem okozott a havazás az eddigi hírek szerint, egyelőre még árokba csúszott autóról sem kaptak bejelentést a tűzoltók. Pedig 13 centiméternyi friss hó esett délután 4 óra óta Pogányban – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat pogányi állomásának ügyeletese a Független Hírügynökséggel. Mivel a hóesés mellett erős keleti-északkeleti szél is fúj, sok helyen hóátfúvások alakultak ki, így néhol a 20 centit is meghaladja a friss hóréteg vastagsága. A meteorológiai előrejelzések szerint Dél-Dunántúlon péntek délig várható folyamatos havazás, de a szél mérséklődni fog már szerda éjjel.

A főutak burkolata sónedves, vagy latyakos, a mellékutakon havas szakaszok is előfordulnak, de minden úton lehet közlekedni a régióban – tudta meg a Független Hírügynökség a Magyar Közút Nonprofit Zrt. dél-dunántúli ügyeletesétől. Kékesd, Erzsébet és Hosszúhetény térségében hóátfúvások vannak, de a közútkezelő gépei ezeket a szakaszokat folyamatosan takarítják, így a közlekedésben nincs fennakadás.

Az intenzív havazás nem okozott gondot sem a helyi, sem a távolsági buszközlekedésben sem. Pécsett csak a TV-torony felé közlekedő járat nem jár végig a vonalán, a többi vonalon nincs fennakadás. A helyközi buszok is menetrend szerint közlekednek, egyelőre késésre sem kell számítaniuk az utasoknak.