HAVAZÁS – Tovább javult az utak állapota, hajnalra a legtöbb mellékutat járhatóvá tehetik a Dunántúlon

Mindenütt sikerült javítani az utak állapotán a Magyar Közút munkatársainak Dunántúlon vasárnap estére délutánhoz képest.. Elzárt település sehol nincs már, de nehezen vagy nem járható mellékutak még vannak a Dunántúl északi részén és a közép-dunántúli régióban. Ezek egy részét késõ estére, a többit várhatóan hajnalra teszik járhatóvá az ígéretek szerint. Dél-Dunántúlon már minden út használható.

Elzárt település sehol nincs már, de nehezen vagy nem járható mellékutak még vannak a Dunántúl északi részén és a közép-dunántúli régióban. Ezek egy részét késő estére, a többit várhatóan hajnalra teszik járhatóvá az ígéretek szerint. Dél-Dunántúlon már minden út használható.

Észak-Dunántúlon még vannak járhatatlan utak. Ilyen például a Nemeskér-Egyházasfalu közötti és az Egyházasfalu-Szakony közötti szakasz, ezeket várhatóan reggelre szabadítják fel. Járhatatlan a Bezenye és az 1-es főút közötti szakasz, a Mosonmagyaróvár-Várbalog illetve a Darnózseli-Novákpuszta közötti út, ezeket is várhatóan hétfőre takarítják le. Győr térségében is van néhány járhatatlan alsóbbrendű út, de Vas megyében, Veszprémben és Zalában is vannak még elzárt vagy nehezen járható útszakaszok. Ezeket késő estére vagy várhatóan hétfő reggelre teszik alkalmassá a közlekedésre – tájékoztatott a Magyar Közút Kht. észak-dunántúli regionális főmérnökségének ügyeletese.

A közútkezelő közép-dunántúli regionális ügyeletese arról tájékoztatott, hogy a térségben napközben sikerült több utat is használhatóvá tenni, de még így is több mint 20 mellékút járhatatlan vagy nehezen járható. Ezeket az utakat reggelre várhatóan sikerül felszabadítani, de ettől függetlenül télies útviszonyokra számíthatnak a közlekedők – figyelmeztetett az ügyeletes.