HAVAZÁS – Járnak a vonatok

Egyelőre nem okoz fennakadást a havazás a vasúti közlekedésben. Valamennyi pályaudvar indított és fogadott is vonatokat, illetve minden személyszállító járat elindult a hajnali órákban.

8,30  Minden vonat közlekedik – A Dunántúl nyugati részén és az elővárosi vonalakon 10-20 perces késések

A vasúttársaság munkatársai folyamatosan tisztítják a váltóberendezéseket, és az elektromos váltófűtő berendezések is üzemelnek, ennek ellenére továbbra is 20-30 percet késnek a vonatok a váci vonalon, és átlagosan 15 perccel hosszabb menetidővel közlekednek járataink  az esztergomi és székesfehérvári vonalon.

A Dunántúl nyugati részén Nagykanizsa és Szombathely környékén 20 perces késések is előfordulnak, a déli térségben átlag 10 perces késések vannak.

Az ország középső részén regionális szinten átlag 10-15 perces, míg a keleti régiókban csak néhány perccel hosszabb menetidővel közlekednek járataink.


7,30 Kisebb késések vannak, de minden vonat közlekedik

Az időjárás továbbra sem okoz jelentős fennakadást a vonatközlekedésben. Ennek ellenére váltó állítási problémák, műszaki hibák előfordulhatnak, aminek következtében járataink késéssel közlekedhetnek – tájékoztatott a MÁV. A vasúttársaság munkatársai folyamatosan tisztítják a váltóberendezéseket, és az elektromos váltófűtő berendezések is üzemelnek.

Ami az elővárosi közlekedés érinti:

Váltóállítási problémák miatt 20-30 perces késésekkel közlekednek a vonatok a Budapest – Szob vasútvonalon, és átlagosan 10 percet késnek az esztergomi és székesfehérvári vonalon közlekedő járatok.

A Dunántúlon, regionális szinten 3-15 perccel hosszabb menetidővel közlekednek a személyszállító vonatok. Hasonló a helyzet az ország középső részén is: regionális szinten 7-15 perces késések vannak. Az ország keleti részén csak néhány perces késések fordulnak elő.

 Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy az ónos eső és a havazás miatt a peronok és a vasúti járművek lépcsői síkosak, csúszósak lehetnek, ezért le és felszálláskor fokozottan figyeljenek.


A MÁVINFORM tájékoztatása szerint a vasúttársaság felkészült a téli időjárásra: folyamatosan tisztítják a váltóberendezéseket, és az elektromos váltófűtő berendezések is üzemelnek. Ugyanakkor váltóállítási problémák, műszaki hibák előfordulhatnak, így arra hívják fel a figyelmet, hogy emiatt késhetnek a vonatok.