HAVAZÁS – Hóátfúvások nehezítik a közlekedést Dél-Dunántúlon

Több helyen hóátfúvások nehezítik a közlekedést Dél-Dunántúlon – mondta el a Független Hírügynökségnek Horváth Tamás, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. regionális ügyeletese.

Az egyre intenzívebb havazás és a csökkenõ hõmérséklet miatt újra fehérek az utak, komolyabb balesetrõl egyelõre nem érkezett bejelentés.

Megérkezett az Országos Meteorológiai Szolgálat által délutánra ígért újabb intenzív havazás Dél-Dunántúlra: a pogányi meteorológiai állomáson szombaton délután 5 órakor már 12 centis volt a hóréteg vastagsága – az élénk szél miatt azonban továbbra is több helyen van hóátfúvás, ahol ennél jóval vastagabb a hóréteg.

A hóátfúvások elsõsorban Baranya megyében lassítják le a forgalmat. Az 57-es számú Pécs-Mohács fõúton, az 58-as számú Pécs-Harkány fõúton, valamint ezeknek az utaknak a bekötõútjain alakulnak ki hóátfúvások, amelyek jelentõsen lelassítják a közlekedést.

Hasonló nehézségekkel küzdenek az autósok Szentlõrinc térségében. Odafigyeléssel minden út járható a régióban – monda el Horváth Tamás. Hozzátette, Dél-Dunántúlon összesen 75 munkagéppel próbálják megtisztítani az utakat, de a hóátfúvások környékén ez egyelõre csak átmenetileg sikerül.

Az egyre erõsödõ havazás ellenére csak kisebb közlekedési balesetek történtek. Több autó csúszott az árokba, a 63-as fõúton Bikácson egy cseh rendszámú gépkocsi állt fejre, az 57-es úton Magyarsarlósnál pedig egy kamion csúszott árokba. Pécsett újabb helyi buszt érintõ koccanás történt: az egyik keresztezõdésben egy autós nem adta meg az elsõbbséget a busznak, és neki csúszott. Személyi sérülés egyik balesetben sem történt.