Havasi Bertalan: az államfőválasztásban kizárólag az Országgyűlésnek van szerepe

Budapest – A köztársasági elnök megválasztásának idejét és rendjét részletesen szabályozza Magyarország alaptörvénye, ennek értelmében a téma egyrészt most nem aktuális, másrészt a folyamatban kizárólag az Országgyűlésnek van szerepe – közölte a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán az MTI-vel.

Havasi Bertalan hozzátette: “az országgyűlési képviselők véleményének vagy kihallgatott beszélgetéseinek értelmezéséhez nem tudunk segítséget adni”.

Napközben Staudt Gábort, a Jobbik parlamenti frakcióvezető-helyettesét egy sajtótájékoztatón azzal kapcsolatban kérdezték, hogy a Hír TV felvétele szerint Rubovszky György KDNP-s országgyűlési képviselő Áder János államfő újraválasztásáról beszélgetett egy képviselőtársával, és úgy fogalmazott: “közölték, hogy nem létezik, hogy újraválasszák, a Viktor nem engedi”. Staudt Gábor ezt “ritka őszinte pillanatként” jellemezte, fájónak nevezve, ha egyetlen ember döntésétől függ, ki lehet köztársasági elnök. Hozzátette: azért kezdeményezték a közvetlen államfőválasztást.

– MTI –
hirdetés