Helyi közélet

2008.10.02. 15:34

Jó kérdésekre jó válaszokat adott

<p>Debrecen –A 470 éves debreceni felsőoktatásnak szerves része a Debreceni Egyetem Agrár- és Műszaki Tudományok Centruma, mely idén ünnepli alapításának 140 éves évfordulóját – mondta Fésüs László rektor...</p>

A 470 éves debreceni felsőoktatásnak szerves része a Debreceni Egyetem Agrár- és Műszaki Tudományok Centruma, mely idén ünnepli a debreceni gazdasági és agrár-felsőoktatás alapításának 140 éves évfordulóját – mondta Fésüs László rektor az ebből az alkalomból rendezett ünnepi ülésen.

Nagy János centrumelnök visszatekintője után Veres János pénzügyminiszter arról beszélt, hogy a globalizációs kihívásokra megfelelő válaszokat kell találni, és ebben fontos szerep hárul a felsőoktatásra.

 „Ez az intézmény azért élhetett meg 140 évet, mert képes volt a kihívásokat beazonosítani és azokra válaszokat találni. A mi felelősségünk, hogy ezt a folytonosságot tovább vigyük” – fogalmazott a tárcavezető.

Az ülést követően Nagy János centrumelnök emlékérmet adott át a jubileumi rendezvénysorozat támogatóinak, a T-System Hungary Kft., és az Inform Média Kft. ügyvezetőinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában