Hatvanmillióba kerülne a tönkrement lépcsők újjáépítése

Az elmúlt 40 évben annyira elkoptak a házak közötti lépcsők, hogy sok helyen már kiállnak belőlük a betonacélok
Az elmúlt 40 évben annyira elkoptak a házak közötti lépcsők, hogy sok helyen már kiállnak belőlük a betonacélok - © Fotó: Matey István
Debrecen – Sok helyen elkoptak az Újkerti lakótelep házai között az átjárást biztosító lépcsők, végleges megoldást csak az újraépítés jelentene.

Főleg a Cívis utcánál, ahol már annyira kilátszanak, kiállnak a betonacélok, hogy azokban meg lehet botlani, azokon át lehet esni. Ráadásul így a korrózió erősebb, gyorsul a pusztulási folyamat.

A problémával megkerestük a polgármesteri hivatalt, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy az Újkerti városrészben a panelházak közötti átvezető lépcsők az 1970-es évek végén készültek. A több mint 30 darab lépcső felülete elsősorban az időjárás romboló hatása miatt kopott meg jelentősen. A város megbízására az elmúlt években kisebb javításokat már végeztek az átjárókban, de a végleges megoldást a lépcsők újraépítése jelenthetné. Egy lépcső elbontása és újraépítése mintegy két millió forintba kerülne. A hivatal keresi a megoldást az ehhez szükséges pénzügyi fedezet biztosítására. Addig, amíg ez nem áll rendelkezésre, kizárólag állagmegóvó munkálatokat tudnak végezni – írta az illetékes.

HBN–OCs

Címkék: , ,hirdetés