Battai a felnőttek között

2020.03.07. 16:17

Főtáblás volt az athéni olimpiai kvalifikációs világkupán a debreceni vívólány

Újabb remek hétvégét zártak az Interfencing Debrecen Sport Club versenyzői. Battai Sugár Katinka fantasztikus csoportkört követően jutott a főtáblára az athéni olimpiai kvalifikációs világkupán, Kálmán Gyöngyvér legjobb debreceniként a mezőny első felében zárt a párbajtőr Westend Grand Prix-n – tudatta közleményben a klub.

Fotó: Bizzi Team

A kadet korú Battai Sugár Katinka a poreci Európa-bajnokság után ezúttal a felnőtt mezőnyben csillogtatta meg tehetségét. A pénteki selejtezőnapon 5 győzelmet aratott a csoportkörben, és +17-es találati mutatójának köszönhetően főtáblára jutott. A szombati táblamérkőzéseken színvonalas asszót követően 15/10-es vereséget szenvedett a japán Emura Miszakitól. Battai teljesítményével a 45. helyen végzett a mamutmezőnyben, derül ki az Interfencing DSC híradásából.

Fotó: Bizzi Team

A klub 16 éves tehetsége vasárnap az olimpiai kvalifikáció szempontjából nagyon fontos csapatversenyen lép pástra a magyar válogatott tagjaként.

Budapesten eközben a világ legjobb férfi és női párbajtőrvívói lépnek pástra a Westend Grand Prix-n. Battai csapatattársa a szintén kadet válogatott Kálmán Gyöngyvér a legjobb debreceniként a 108. helyen végzett a közel 260 fős mezőnyben.

Kálmán 4/1-es csoportkört követően az előzetes 256-os táblán erőnyerőként kezdte, majd – a Debreceni Vívó Klub színeiben induló Mihály Katához hasonlóan – a 128-as táblán fejezte be a küzdelmeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában