Hatszázezer forint a nyomravezetőnek

Hatszázezer forint díjat kaphat az informátor, aki csütörtök délelőtti miskolci takarékszövetkezeti rablás elkövetőjének elfogását közvetlenül elősegítő adatot szolgáltat a nyomozóhatóságnak. A bejelentő kiléte titokban marad.

Kompoltiné Jakab Ilona őrnagy a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs iroda vezetője lapunkkal tudatta, hogy dr. Kökényesi Antal vezérőrnagy megyei rendőr-főkapitány százezer forintot tűzött ki nyomravezetői díjként, amit a kárt szenvedett takarékszövetkezet bruttó félmillió forinttal megtoldott. Azt remélik hogy a fegyveres rablás elkövetőjét a lakosság segítségével gyorsabban sikerül elérni.    

Elszóródott a pénz nagyobb része 

Mint arról részletesen beszámoltunk a Szentpéteri kapuban a húsz emeletes toronyház Huba utcai oldalának alagsori üzleti traktusában lévő takarékszövetkezetet “rámolta ki” délelőtt tíz óra után, az elsőre magányos rablónak vélhető fegyveres támadó.

Az alkalmazott a fenyegetés miatt átadta a pénzt, és a rabló gyalogosan távozott. Újabb információként a rendőrség még azt közölte, hogy nagy sietségben a rabló pénz egy töredékét tudta csak elvinni, mert több mint kétmillió forint a kijáratnál kihullott a szatyorból.

A huszas éveiben járó, 170-175 cm magas  férfi az adatok szerint a támadáskor egy sapkát viselt a fején,  szeme elé pedig egy fekete színű necc szerű anyagból  pántot kötött, ezzel takarta el arca egy részét.
Ruházatáról pedig egyelőre azt tudjuk, hogy fekete színű – az időjárásnak megfelelő – vastag dzsekit viselt, aminek ujján teljes hosszban egy fehér csík húzódik.
 

 

Aki a képen látható és a személyleírásnak megfelelő férfiről bármit  tud, illetve tudni vél, az jelentkezzen a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályán (Miskolc, Zsolcai kapu 32) személyesen vagy telefonon (46/514-500/21-79-es mellék), munkaidőn túl hívja az ismert 112, vagy 107-es rendőrségi segélyhívó számokat. A rendőrség a díjkitűzés visszavonásának jogát fenntartja. A bejelentő, a  nyomravezető személyét bizalmasan kezelik!

PT

Előzmény:
Fegyveres rablás Miskolcon