Hátrébb húzd fel a falat! Óvatosan nyílik a Nyíl utca

Akt.:
A Nyíl utca és a Hadházi út kereszteződése.
A Nyíl utca és a Hadházi út kereszteződése. - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Újra lehet építkezni a nagykörút legszűkebb pontján, a kétszer egysávos Nyíl utca azon részén, ahol ezt eddig tiltották. Az új szabály szerint a korábbihoz képest 8-9 méterrel hátrább, beljebb lehet új épületeket felhúzni, ugyanis egyszer majd az lesz a beépítési vonal. Így marad elég hely a négy sáv kialakításához.

A közeljövőben esedékes nagy közlekedési fejlesztések keretében tervezi-e a város vezetése négy sávosra szélesíteni a Nyíl utcát? – tette fel a kérdést a polgármesternek a csütörtöki közgyűlés végén Görög Jenő LMP-s képviselő. Papp László polgármester (Fidesz-KDNP)úgy reagált, hogy a bővítéshez az utca jelentős részét szanálni kellene, ez azonban rengeteg pénzbe kerülne. Ennek ellenére nem veszik le a napirendről. (Korábban a Nyíl utca déli, belváros felőli oldalának lebontásáról volt szó.) Elmondta: a közeljövőben megvalósul a Nyíl utca–Füredi út–Hadházi utca kereszteződésének átépítése, jelzőlámpás csomópontot alakítanak ki. Az Árpád tér–Nyíl utca találkozási pontjának fejlesztésére közbeszerzési eljárást írtak ki. Ezenkívül a Nyíl utcát keresztező két kisebb utcánál jelzőlámpás csomópontot hoznak létre. A polgármester kifejtette, hogy a Nyíl utca szóban forgó részén újra engedik az építkezést, de csak a jelenlegi utca vonalhoz képest nyolc-kilenc méterrel hátrébb, beljebb.

Színvonalas iránytaxit akarnak

Ágoston Tibor (Jobbik) képviselő az iránt érdeklődött, hogy hol tart a Debrecen környéki kertségek egy részébe járó iránytaxik működtetésére vonatkozó pályázat kiírása. Az ellenzéki politikus elmondta: olyan információ jutott el hozzá, mely szerint marad a jelenlegi üzemeltető. Papp László szerint a pályázatban olyan feltételeket szeretnének szabni, amelyek garanciát adnak a gyerekek biztonságos utaztatására. Pacza Gergely főosztályvezető ezt azzal egészítette ki, hogy ezekben a napokban véglegesítik az iránytaxi pályázatot, melyben értékelési szempont lesz például a felhasznált jármű életkora is.

Csikai József (Jobbik) képviselő ismét azt kérte, hogy Debrecen jelentkezzen az UEFÁ-nál azért, hogy a Nagyerdei Stadionban rendezzék meg az Európai Szuperkupa döntőjét. – Az Európai Szuperkupát nem a BL-méretű stadionokban rendezik, ez egy nagyon erős lobbi kérdése. Majd egyszer kandidálunk, de most egyelőre sokkal fontosabbnak tartom a helyi futballügyek rendbetételét – jelentette ki válaszul a polgármester.

HBN–OCs


Épülhet az üzletház a Böszörményin – A debreceni közgyűlésről jelentjük

Debrecen nem akarja kifizetni a helyi tömegközlekedés teljes veszteségét.