Sport

2016.10.18. 13:15

Százan tekertek az évadzáró versenyen Hajdú-Biharban

Debrecen - Enyhén szeles, de szerencsére száraz idő, és 10 fok körüli hőmérséklet fogadta a 2016. évi László Sándor Emlékverseny résztvevőit Nagyhegyesen, az újonnan debütáló versenyközpontban.

Debrecen - Enyhén szeles, de szerencsére száraz idő, és 10 fok körüli hőmérséklet fogadta a 2016. évi László Sándor Emlékverseny résztvevőit Nagyhegyesen, az újonnan debütáló versenyközpontban.

A község önkormányzata lehetővé tette a helyi sportpálya létesítményeinek használatát, így mosdó, öltöző állt a versenyzők rendelkezésére, illetve iroda a rendezőség számára. Feltehetőleg a bizonytalan időjárásra való tekintettel több nevező is távol maradt, végül 100 körüli létszámmal zajlottak a versenyek, 15, 36, 67 illetve 98 km-es távon. Az időjárás kegyes volt a résztvevőkhöz, csak a hosszútáv befutója után kezdett esni az eső.

A legfiatalabbak, az U13 és WU15 mezőnye mindössze egy tucatnyi versenyzővel állt fel, ők félórán belül tették meg a fordítós pályán kijelölt 15 km-t, az utolsó pár kilométer kivételével végig együtt, miközben folyamatosan mentek a támadási kísérletek. A sprinten végül Tomka István (Sárréti SE Optimit Gemels) hajszállal előzte meg Kovács Juditot (DKSI-KONTENT), akik kategóriájukban győzelemnek örülhettek.

U13:

1, TOMKA István (Sárréti SE Optimit Gemels Püspökladány)

2, NOVÁKI Ábel (TUTTOBICI HUNGAROFONDO)

3, VAS András (DKSI-KONTENT / Debrecen)

WU15:

1, KOVÁCS Judit (DKSI-KONTENT / Debrecen)

2, NAGY Gréta (DKSI-KONTENT / Debrecen)

3, SÁGI Fanni Lili (Martfűi Városi Sportegyesület)

Az U15/WU17 mezőny 36 km-t, azaz egy kört tett meg Nagyhegyes – Balmazújváros – Látókép – Nagyhegyes útvonalon. A WU17 kategóriát mindössze egyetlen lány, a győri Kovács Petra képviselte, aki becsületesen végig tartotta a lépést a fiúkkal. A kis létszámú mezőnyből, mely tucatnyi főt számlált, végül 8-an érkeztek a sprintre, ahol az idén már eddig is kiemelkedően szereplő Sánta Ármin (DKSI-KONTENT) győzött Tipográfiás ellenfele és két saját csapattársa előtt.

U15:

1, SÁNTA Ármin (DKSI-KONTENT / Debrecen)

2, POLYÁK Gábor (Tipográfia T. E.)

3, KAPCSA Ákos (DKSI-KONTENT / Debrecen)

WU17:

1, KOVÁCS Petra (GYAC / Győr)

A két körös, 67 km-es versenyen végül 31 fő rajtolt el, U17, WU19, Master2 és Master3 kategóriákban. Egy hármas elmenés tett szert több mint 3 perc előnyre; ők teljes egyetértésben dolgoztak össze, hiszen hárman három kategóriát képviseltek, Fésüs László (Meditech SC) Master2, Juhász Péter (Hajdúszoboszló) Master3, Gohér Mihály (Veloroom-Kecskemét Első Sor SE) U17 korcsoportban indult. Végül ebben a sorrendben haladtak át a célvonalon, az igen jó formában lévő Fésüs még a végén megkínálta szökevény társait, és 9 mp előnnyel a 67 km abszolút győzteseként ért célba a trióból. A mezőnyhajrára tucatnyian érkeztek együtt, ahol az U17-es fiúk kiélezett sprintben döntöttek a dobogós helyekről: Stodulka András (Tipográfia) centikkel előzte meg Bakó Ferencet (Veloroom-Kecskemét). A lányoknál Kapott Szonja a Masterekkel egy bolyban érkezett, ezzel biztosítva kategória győzelmét.

Amatőr Master2:

1, FÉSÜS László (Meditech SC)

2, PÁLL János (DKSI-KONTENT / Debrecen)

3, SZABÓ Ferenc (Balmazújváros)

Amatőr Master3:

1, JUHÁSZ Péter (Hajdúszoboszló)

2, POLONKAI László (Freeriderz SC)

3, GÉM János (MiránK DOMKK)

U17:

1, GOHÉR Mihály (Veloroom-Kecskemét Első Sor SE)

2, STODULKA András (Tipográfia T. E.)

3, BAKÓ Ferenc (Veloroom-Kecskemét Első Sor SE)

WU19:

1, KAPOTT Szonja (Tipográfia T. E.)

2, CSEFKÓ Helga (DKSI-KONTENT)

A három körös, 98 km-es futamon indultak a legtöbben, 5 kategóriában. Elég komoly tempót ment a boly, 42 km/h feletti átlag lett a végére! Az amatőrök nem is mind bírták a kiképzést, az igazolt kategóriák versenyzői alaposan megdolgoztatták a mezőnyt. Három kör alatt bőven volt alkalom a fárasztásra, végül négyen léptek el a főmezőnytől, az abszolút és egyben U23 győzelemért Filutás Viktor (Szuper Beton) és Kovács Máté (DKSI-KONTENT) mentek; az elsőséget Filutás szerezte meg. Rájuk fél percre látványos sprint döntött az Elit férfi kategória 1. és 2. helyéről, ahová Hemmert János (Mugenrace Team Prolog) és Hajdu Barna (DKSI-KONTENT) érkeztek, majd újabb fél percen belül érkezett a mezőny, a hajrán a két U19-es Orosz Gergő (FSZSE-FTC) és Molnár Gábor (BVSC Zugló) meccselt nagyot. Amatőr férfiaknál Nagy Gergő (MiránK DOMKK) a győzelmet, és az abszolút 10. helyet szerezte meg, míg a hölgyeknél Kenyó Anita (Dr.Bátorfi Agria KTK) győzött, végig a főmezőnyben kerekezve.

Amatőr férfi (19-39):

1, NAGY Gergő (MiránK DOMKK)

2, HASKÓ Tamás (Veloroom-Kecskemét Első Sor SE)

3, SOLYMOSI János (NYKSE / Nyíregyháza)

U19:

1, OROSZ Gergő (FSZSE-FTC)

2, MOLNÁR Gábor (BVSC Zugló Cycling Team)

3, KISS Hunor (DKSI-KONTENT / Debrecen)

U23:

1, FILUTÁS Viktor (Szuper Beton)

2, KOVÁCS Máté (DKSI-KONTENT / Debrecen)

3, TOMKA János (Sárréti SE Optimit Gemels Püspökladány)

Felnőtt nők:

1, KENYÓ Anita (Dr. Bátorfi-Agria KTK)

2, SZABÓ Zsófia (DKSI-KONTENT)

Elit férfi:

1, HEMMERT János (Mugenrace Team Prolog)

2, HAJDU Barna (DKSI-KONTENT / Debrecen)

3, SOLYMOSI Márton (Epronex Special-bikes)

Abszolút értékelésben Filutás, Kovács és Hemmert állhattak fel a dobogóra, így a 2016. évi László Sándor Emlékverseny győztese Filutás Viktor, a Szuper Beton versenyzője lett, ezzel elnyerve a 30 eFt pénzdíjat és a László Sándor Vándorserleget. A győztesek U13, Master2, Master3, Amatőr felnőtt, U23 és Elit férfi kategóriában a Regina Kerékpárbolt ajándékait vehették át, a WU15, U15, WU17, U17, WU19, U19 és a Felnőtt női kategóriákban pedig 10-10 eFt pénzdíjat nyertek.

- DKSI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!