Hatodik alkalommal rendezték meg az „Óriás leszel” Sportkonferenciát

Livják Emília szervező, főiskolai tanársegéd, Gyarmati Zoltán DVSC-DLA oktatásvezető, és Növényi Norbert olimpiai bajnok birkózó.
Livják Emília szervező, főiskolai tanársegéd, Gyarmati Zoltán DVSC-DLA oktatásvezető, és Növényi Norbert olimpiai bajnok birkózó.
Sárospatak – Sportkonferenciát rendeztek Sárospatakon az Eszterházy Károly Főiskola kihelyezett tagintézményében múlthét pénteken, amelyen a Debreceni Labdarúgó Akadémiát Gyarmati Zoltán oktatásvezető képviselte. Az esemény főszervezője Lívják Emília főiskolai tanársegéd volt.

A rendezvényen élménybeszámolót tartott dr. Hegedűs Csaba olimpiai bajnok birkózóedző (a mester), és Növényi Norbert olimpiai bajnok birkózó (a tanítvány). Ők elsősorban az edző és sportoló kapcsolatáról beszéltek.

Ezt követően egy sportszakmai, interaktív kerekasztal beszélgetés zajlott a Nyíregyházi Bozsik Akadémia sportpszichológusa, Nagy Enikő vezetésével. A társalgás során olyan témákat érintettek a megjelent edzők, testnevelők, sportvezetők, hogy milyen a jó edző-sportoló viszony, mi kell a sikeres munkához, valamint hogyan tudja az edző fogékonyabbá tenni a mai nemzedéket a sportra. A fiatalsággal kapcsolatban is felmerültek kérdések, például hogyan kell bánni velük, az edzők szoktak-e diagnózist készíteni róluk, illetve milyen szerepük van annak érdekében, hogy a felnőttek megértsék őket.

– Nagyon tanulságos volt a rendezvény, mert egyértelműen kijött az, hogy ehhez a generációhoz türelem, pozitív szemlélet, megértés, és fejlett pedagógiai érzék szükséges – fogalmazott Gyarmati Zoltán oktatásvezető. – Nagyon szeretnénk, ha Nagy Enikő sportpszichológus a Debreceni Labdarúgó Akadémián is tartana hasonló kerekasztal beszélgetést az itteni edzők részére, ahol többek között átbeszélnénk a trénereket és a fiatalok érintő aktuális problémákat.