Hatlábú fekete disznó Debrecenben

Hatlábú fekete disznó Debrecenben
Nem árulom el pontosan, hol van a Hatlábú fekete disznó, nem is ez az igazi neve, de tessenek megnézni, egy kört csapva az arany debreceni négyszögben. Aki így is megtalálja, azt meghívom. Majd. Fábián György jegyzete

Néhány évvel ezelőtt, amikor, első alkalommal, teljesen elolvadólag, láttam, mi minden tornyosul a múzeumok éjszakáján, és mindazok tetejébe még bődületes meleg is, azt mondtam, ez így szép és jó, már csak egy sörcsapot kellene felhúzni a szép zöld múzeumudvar végibe, öröm, öröm, bódultság.
Most pedig, az a híres festmény, amelyről gyerekkoromban azt hittem, egy hatlábú fekete disznó van rajta, és a reprodukciója az ágy fölött függött (egyesek szerint ez ma is meglátszik rajtam), az most Debrecenben van, tessenek megnézni, egy kört csapva az arany debreceni múzeumi négyszögben, Déri, Modem, Kollégium, Medgyessy, nem árulom el pontosan, hogy hol van a Hatlábú fekete disznó (és persze nem is ez a kép címe), de aki így is megtalálja, azt meghívom majd – ha már az előbb is itt lyukadtunk ki – egy pofa sörre a magyarországi focivébén.
Öröm, öröm, bódultság, s az államkasszáról egy gyanús szót se, de biztos, hogy most már minden jobb lesz, a kormány ezentúl más szemmel sandít a színházra és megszépülésére, különben is, a teátrumba igazolunk még egy-két pörgős csatárt, és jövőre is megnyerjük a pécsi bajnokságot, de előbb Párizsban a főtáblán játszunk, komolyan. És a Latinovits is, magoss Gyivó vára, nincs más választása, állni fog. Búcsúzzunk szépen, Iván!
– Fábián György –
A szerző blogja: http://blog.mon.hu/ludwighernya

Feltárul a múzeumok mélye