Hatéves gyerekre támadt egy kutya

Stabil állapotban, kórházban van egy hatéves kisfiú, akit a saját házuk udvarán támadott meg a hétvégén a szomszédjuk kutyája Berettyóújfalun. A gyerek a fején és a nyakán sérült meg súlyosan.

Saját lakásuk udvarán harapott meg egy hatéves kisfiút a szomszéd kutyája Berettyóújfaluban. A kutya elszakította a láncot, majd átugrott a kerítésen, és rátámadt a gyerekre. Az eset még vasárnap történt, de a gyerek édesanyja csak szerdán jelentette a történteket a rendõrségen – tudta meg a Független Hírügynökség a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtóügyeletén.

A fiút nyaki és koponyasérüléseinek ellátását követően a debreceni Kenézy Kórházba vitték a mentők, ahol CT-vizsgálat alá vetették. – A vizsgálatra a koponyán észlelt nyílt, darabos törések miatt volt szükség. A sérülések végül nem indokoltak idegsebészeti beavatkozást. A gyermek az antibiotikumos kezelésnek is köszönhetően immár láztalan, jókedvű, állapota stabil – mondta el érdeklődésünkre szerdán Szentgyörgyi János, a kórház szóvivője. Mint hozzátette, a fiú csütörtökön vagy pénteken hazamehet.

-Független Hírügynökség, HBN-