Hatásos volt az edzőcsere

Hatásos volt az edzőcsere
© Fotó: HBN
Pécs, Debrecen – Az új trénerrel kiálló Pécs 10-8-as győzelmet aratott a Debrecen felett.

Bepótolta a PVSK-Mecsek Füszért elleni mérkőzését a DVSE csütörtökön este az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában, a találkozót még a férfi vízilabda OB I. 16. fordulójából halasztották el. A cívisvárosiak revánsra készültek az őszi fiaskóért (8-6), de nem voltak könnyű helyzetben, hiszen az ellenfél nemrégiben edzőcserén esett át, ami mint jól tudjuk, minden egyletet feltüzel.

Hatásosnak is bizonyult a váltás, már az elején bekezdett a hazai egylet, már 4-0-ra húzott el a Pécs, mikor Soltész Alpár szépíteni tudott.
A második negyedben nehezen született meg az újabb találat, a 13. percben Kincses Attila lövése pattant be Barátról, 4-2. A következő eredményes megmozdulás ugyan a hazaiaké volt, azonban előbb a debreceniek játékos-edzője, a kétszeres olimpiai bajnok Varga Tamás, majd Pataki Gergely csökkentette a hátrányt, 5-4-nél következett a nagyszünet.

Hiába zárkóztak

Újra a pécsiek kezdtek jobban a harmadik etapban, már 7-4-nél tartottak, ám Szabó Botond az utolsó pillanatokban emberelőnyből volt eredményes, így 7-5-ös állásnál következett a mindent eldöntő utolsó játékrész. A negyedik nyolc percet is egy Szabó-gól nyitott, ezúttal is egy emberelőnyös helyzetet használt ki a szélső. Újra zárkózott volna a DVSE, ám ezt nem hagyhatták a vendéglátók, két perccel a vége előtt 10-6-ot mutatott az eredményjelző. A hajrában Kállay Márk szerzett egy szép akciógólt, majd Szabó úszott meg eredményesen, ez azonban már nem változtatott a tényeken – 10-8-ra nyert a Pécs.

HBN


PVSK-Mecsek Füszért – DEBRECEN 10-8 (4-1, 1-3, 2-1, 3-3)

Pécs – Abay Nemes Oszkár Sportuszoda, 300 néző. Vezette: Mucskai P., Dodog Sz.

PVSK: Barát F. – Csacsovszky A. 1, Francsics D. 5, O. Cribella 1, Müller M. 2, Krizsán A., De Blasio. Csere: Horváth Zs., Polovic K., Cabrilo, Szedmák D., Lajkó M. M. 1, Csaba M. Edző: Lukács Gergely.

Debrecen: Aleksic – Pataki G. 1, Hoppál G., Süveges M., Szabó B. 3, Kolarik, Halek M. Csere: Kállay M. 1, Soltész A. 1, Smitula G., Varga T. 1, Kincses A. 1, Tóth P. Játékosedző: Varga Tamás.

Gól – emberelőnyből: 9/4, ill. 9/2.

Gól – büntetőből: 1/1, ill. 0/0.