Határozottan jó lett a megyei csapatok kupasorsolása

Esélyes az Újváros
Esélyes az Újváros - © Fotó: HBN-archív
Hajdú-Bihar – Egyértelmű favorit a Balmazújváros, de a HTE is esélyesebb ellenfelénél.

Megtartották a Magyar Kupa második fordulójának sorsolását, a keddi eseményen 56 együttes, köztük a másodosztályban eddig veretlen Balmaz Kamilla Gyógyfürdő és a Hajdúböszörményi TE várta ellenlábasát. A kiírás értelmében, a nemzetközi kupákban induló alakulatok (tehát a DVSC–TEVA, a Ferencváros, a Videoton és az MTK) csak a harmadik körben kezdik meg szereplésüket a sorozatban. Fortuna fogta a kezét a hajdúságiaknak, mivel a Balmazújváros a megye I–es Mátészalkai MTK-t, míg a megyei I-es HTE a BLASZ I-be a nyáron feljutó Inter CDF SE-t kapta ellenfélként a szeptember 23–ai játéknapra.

Nem elégedetlen

– Örülök a Mátészalkának, ellenfelünk remek minőségű pályával és létesítménnyel rendelkezik, emellett nagy hangsúlyt fektet az utánpótlásra, üde színfoltja a Szabolcs megyei labdarúgásnak. Azt is pozitívum, hogy Szalka és Balmazújváros között nincs nagy távolság, emiatt nem kell a fél országot átutaznunk. Jól ismerem leendő riválisunkat, ugyanis négy és fél éven keresztül dolgoztam a közeli Nagyecseden – mondta a Naplónak a sorsolást követően a Balmaz trénere, Feczkó Tamás, akinek tanítványai az MK első „kanyarjában” a Bölcskét búcsúztatták 4–2–vel. Ugyanezen a játéknapon a mátészalkaiak a Babócsa otthonában diadalmaskodtak 2–0–ra. A pontvadászatban Bákonyi György együttese beragadt a rajtnál, ugyanis két kudarccal indították a 2015–2016–os idényt.

Fekete ló

A Szertár Sportbolt Megye I-ben szereplő Hajdúböszörményi TE az Inter CDF SE otthonában lép pályára az MK következő fordulójában. – Egyelőre sötét lónak tűnik az ellenfél – árulta el a Naplónak Szabó László, a HTE vezetőedzője.

– A budapesti másodosztályban 30 meccsből harmincat megnyertek, és 112-15-ös gólkülönbséggel végeztek az élen. A csapatban szinte mindenki idegenlégiós, ezen kívül egyelőre nem sok információnk van az Interről. A kupa 64-es mezőnyében kétféle sorsolás mondható jónak: ha egy neves ellenféllel kerülünk szembe, amely sok nézőt vonz, vagy pedig egy verhetőnek mondható alakulat ellen kell kiharcolnunk a továbbjutást. Mint mondtam, egyelőre keveset tudunk a riválisról, de mindenképpen szeretnénk kivívni a jogot, hogy a következő körben is szerepelhessen a Hajdúböszörmény.

HBN–BÁ,TN