Helyi közélet

2013.07.30. 16:33

Az egyetem is közreműködik a Duna-stratégiában

Debrecen - Kiemelt szerephez juthat a Debreceni Egyetem az Európai Unió Duna Regionális Stratégiájában (DRS).

Debrecen - Kiemelt szerephez juthat a Debreceni Egyetem az Európai Unió Duna Regionális Stratégiájában (DRS).

Az Agrártudományi Centrumban tartott szimpóziumon mások mellett az egyetemnek a stratégiában betöltendő szerepét tekintették át a szakemberek. A kerekasztal-beszélgetésen Med­gyesy Balázs, a DRS kormánybiztosa megnyitóbeszédében elmondta, hogy hazánk rendelkezik a leghatékonyabb koordinációs végrehajtói rendszerrel az akciótervben közreműködő 14 ország közül.

A tanácskozást megelőzően Medgyesy Balázs és dr. Nagy János, a Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centrumának elnöke megállapodást írt alá. Az egyezmény értelmében az egyetem természettudományos kutatásai kiemelt prioritást kaphatnak a Duna-stratégia tényleges megvalósításában – tudtuk meg a centrumelnöktől.

A Duna Regionális Stratégia célja a dunai makrorégió fenntartható fejlesztésének elősegítése, a természeti területek, tájak és kulturális értékek védelme. A stratégiát 2010-ben az Európai Bizottság dolgozta ki a folyam régiójában fekvő országok közreműködésével, amelyet 2011-ben a magyar EU-elnökség alatt fogadtak el.

HBN-SZZSL | Fotó: Derencsényi István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában