Helyi közélet

2015.08.09. 10:10

Megkérdeztük: Ön szerint kell-e attól tartani, hogy a vállalkozók lecserélik dolgozóikat közmunkásokra?

Debrecen – Nem hiszem, hogy ettől tartani kellene, mert hosszú távon biztos, hogy nem kifizetődő a közmunkások alkalmazása – vélekedett Csarnai Bertalan.

Debrecen – Nem hiszem, hogy ettől tartani kellene, mert hosszú távon biztos, hogy nem kifizetődő a közmunkások alkalmazása – vélekedett Csarnai Bertalan.

– Nem fogják lecserélni a munkásokat. A vállalkozók olyan embereket foglalkoztatnak szívesen, akiknek az adott munkakörben már van munkatapasztalata – hallhattuk Guti Márktól.


– Nem hinném, hogy a munkásoknak aggódniuk kéne amiatt, hogy elveszítik a munkahelyüket. Nem tudok elképzelni olyan munkát, ahol a tapasztalt munkaerőt lecserélnék közmunkásokra pusztán az alacsonyabb bérezés miatt – válaszolt Vajda Ádám.


– Idényjellegű munkák esetén tudom csak elgondolni ezt a helyzetet – nyilatkozott lapunknak Groholy Gréta.


– A közmunkát végzők kevésbé motiváltak, egy esetleges cserénél ez mindenképpen szembeötlik majd a vállalkozónak – osztotta meg velünk Lovász Hajnalka.


– A közmunkások olcsóbb munkaerők, ebből a szempontból elképzelhetőnek tartom a cserét. Abból a szempontból viszont, hogy kevesebb munkatapasztalattal rendelkeznek, teljesen értelmetlennek tűnik a csere – mondta Azurák Enikő.


HBN-BL|Fotók: Matey István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában