Hatalmas siker volt a Sportcentrum ovis napja

Különböző sportágakat próbálhattak ki az ovisok a Gyulai István Atlétikai Stadionban
Különböző sportágakat próbálhattak ki az ovisok a Gyulai István Atlétikai Stadionban - © Fotók: Magánarchívum
Debrecen – A szervezők szerint minél hamarabb el kell ültetni a gyerekekben a sport iránti szeretetet.

Háromezren látogattak ki a Debreceni Sportcentrum vasárnapi rendezvényére, a Veled kerek a világ családi napra. A szervezet ezúttal az óvodásokkal igyekezett megismertetni a Debreceni Sportiskola sportágait és számos más mozgásformát.

A Tavaszváró Sportnapok zárásaként rendezték meg a Debreceni Sportcentrum – Sportiskola (DSC-SI) és a „Sportolj Debrecen!” mozgalom „Veled kerek a világ” napját, amelyre 34 debreceni óvodát hívtak meg a szervezők. A játékos találkozón ezerötszáz óvodás, valamint szüleik és az óvónők, összesen háromezer résztvevő próbálhatta ki az egyes sportágakat a Gyulai István Atlétikai Stadionban.

Bemutatkoztak a DSI-SI sportágai, az atlétika, a cselgáncs, a kézilabda, a kosárlabda, a labdarúgás, a műkorcsolya, a triatlon, a tollaslabda és az úszás. Továbbá más sportágak is, mint az akrobatikus rock and roll, a kick-box, a falmászás, az ügyességi kerékpár, az íjászat, a kyokushin karate, a szertorna, a frizbi, a vívás, a vízilabda, a golf, a salsa és a fitnesz. A gyerekeket ráadásul ugrálóvár és lufibohóc is várta.

Segítség a szülőknek

A Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezető igazgatója, Becsky András a rendezvény kapcsán elmondta, hatalmas sikert aratott a program. – Egyrészt az óvodás korosztály egy nagyon hálás és lelkes közönség, nagyon nyitottak ők is és szüleik is a sport iránt. Azt tapasztaltuk, hogy nagy érdeklődéssel várták az eseményt, és nagyon aktívak voltak. Akárcsak az óvónők és az óvodák, akiknek ezúton szeretném megköszönni a szervező munkát. Látjuk, nagy segítség egy-egy ilyen típusú rendezvény a gyerekek sportágválasztásánál, hiszen sok szülő nem rendelkezik kellő információval, hogy dönteni tudjon, a gyermekét milyen sportra írassa be. Itt a megfelelő szakemberekkel konzultálva, illetve a gyermek adottságait és az edzéslehetőségeket is figyelembe véve tudnak dönteni a kicsik számára megfelelő mozgásforma kiválasztásáról – mondta a sportvezető, aki kitért arra is, hogy rendezvény jól illeszkedett a „Sportolj Debrecen!” mozgalomhoz, amelynek az első állomása volt a Tavaszváró Sportnapok az egyik debreceni bevásárlóközponttal együttműködésben.


Fotó: magánarchívum Fotó: magánarchívum ©

– Nagyon pozitív volt, hogy rengeteg olyan debreceni egyesület fogadta el a meghívásunkat és társult hozzánk, akik ugyanúgy hisznek abban, hogy ezt a korosztályt meg lehet és meg kell „fogni”. Azt gondolom, mindannyiunk érdeke, hogy a sport iránti szeretetet minél korábban elültessük a fiatalokban, azért is, hogy később egészséges felnőttekké váljanak. A hatalmas hétvégi érdeklődés megerősített minket abban, hogy továbbra is kell ilyen rendezvényeket szerveznünk a gyerekek sportágválasztásának elősegítése és az egészséges életmód felé terelésük érdekében – zárta gondolatait Becsky András.

A Debreceni Sportcentrum Kft. és az MSE Klaszter közösen szervezi meg a „Sportolj Debrecen!” mozgalom következő állomását is, ez a Kihívás Napja lesz május 20-án.

HBN
hirdetés