Hatalmas megtiszteltetés érte Hegyi Dórát

Hegyi Dóra (b2) kapta a titkári pozíciót
Hegyi Dóra (b2) kapta a titkári pozíciót - © Fotó: matsz.hu
Debrecen – A tavaly visszavonult legeredményesebb magyar női aerobikos a Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) Sportolói Bizottságában már nemcsak az aerobik szakágat képviseli, hanem a bizottság titkára is lett.

A debreceni Hegyit a 2016-os világbajnokságon a sportolók szavazták be az aerobik szakág versenyzői közül a Sportolói Bizottságba, így most ezen tisztségét betöltve Lausanne-ban, a Nemzetközi Torna Szövetség központjában vett részt az aktuális ülésen – olvasható a matsz.hu-n. A hét szakág versenyzőit tömörítő testület a napirendi pontok megvitatása mellett megszavazta elnökét is a következő ciklusra. Ismét Liubou Charkashyna lett a vezető, továbbá két új posztot is megnyitottak, így most először választottak alelnököt és titkárt. Hegyi Dóra kapta az előkelő titkári pozíciót, az alelnök pedig a portugál Nuno Merino lett.

Hegyi Dóra így nyilatkozott a kinevezés után:

„Lausanne-ban volt egy egynapos ülésünk, ahol most először találkoztunk így heten, az összes szakágat képviselő versenyzők. A meetingen nagyon sok téma előkerült, mindenki hozta a saját sportágából a problémákat, sok mindent megvitattunk, és ezen kívül tudtuk, hogy lesz elnökválasztás is, hiszen magunk között kellett szavazni, hogy ki fogja képviselni a Bizottságunkat. Majd utána derült ki, hogy szükség van még két teljesen új pozícióra, egy alelnökre és egy titkárra. Ez nem szavazat, hanem választás alapján történt.

Nagyon megtiszteltető, hogy rám gondoltak, főleg így, hogy a nem olimpiai sportágak sokkal hátrébb vannak a sorban, ezáltal nagyon sokat jelent ez a kinevezés. A versenyzői meeting után én még maradtam négy napot, ugyanis a saját, aerobik szakágunknak is volt egy találkozója.”

Forrás: matsz.hu / nvesz.hu


Budapest/Debrecen - Huszonkét év után visszavonult Hegyi Dóra, a legeredményesebb magyar női aerobikos, de pályafutását követően sem szakad el a sportágtól. "A Nemzetközi Torna Szövetségben én képviselem az aerobikos versenyzők, valamint a szakág érdekeit, emellett debreceni egyesületemnél edzősk...