Hatalmas meglepetés a focivébén!

Hatalmas meglepetés a focivébén!
Labdarúgás – Svájc 1–0-ra győzött Spanyolország ellen szerda délután, a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság eddigi legnagyobb meglepetését okozva.

A H kvartett második összecsapása a torna eddigi legnagyobb meglepetését hozta: Svájc ugyanis 1–0-ra győzött az Európa-bajnok – és más együttesek mellett a végső győzelemre is esélyesnek tartott – Spanyolország ellen.
A várakozásoknak megfelelően a hispánok uralták az első játékrészt, több helyzetet sikerült kialakítaniuk a szünetig, azonban hiába próbálkoztak, nem sikerült bevenniük a svájciak kapuját, Ottmar Hitzfeld együttese remekül védekezett.

Támadtak a spanyolok

 A második félidőben még nagyobb elánnal támadtak a spanyolok; látszott, győzelemre törnek. Ennek ellenére az ötvenegyedik percben mégis a helvétek szerezték meg a vezetést – nem kis meglepetésre. Gelson Fernandes talált be a Casillas kapujába. Néhány perccel később majdnem egyenlítettek a spanyolok, azonban a svájciak hálőőre, Benaglio remekül mozdult ki. Vicente del Bosque cserélt, a spanyolok rohamoztak, ám csupán a kapufát sikerült eltalálnia Xabi Alonso bombalövésének. Az ibériaiak ugyan többet birtokolták a labdát, ám fölényük meddőnek bizonyult. Közben időnként a svájciak is veszélyeztették még a spanyol kaput, újabb találatot azonban nem tudtak szerezni, így végül 1–0-ra győztek.