Hatalmas élmény volt

Akt.:
Boros Márk
Boros Márk - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Fizikálisan nem volt teljesen rendben Boros Márk, aki a negyedik legjobb zsákoló lett a vb-n.

A Debrecenben megrendezett U18–as három a három elleni kosárlabda–világbajnokság egyik leglátványosabb eseménye a zsákoló verseny vasárnap esti négyes döntője volt, ahol a magyar színeket Boros Márk képviselte, a Vasas játékosa végül leszorult a dobogóról, a negyedik helyen zárta a megmérettetést. – Egyetlen európaiként voltam jelen az elődöntőben, ami véleményem szerint extra teljesítmény. Óriási érzés volt hazai közönség előtt zsákolni, éreztem minden tekintetet, és amikor végrehajtottam a produkciót, hatalmas őrjöngés volt.

– Leírhatatlan ez az érzés, még mindig ráz a hideg. Sajnos kisebb sérülés hátráltatott, így nem mertem nehezebb figurákat kipróbálni, nehogy jobban megsérüljek. Köszönjük, hogy ilyen sokan kijöttek és szurkoltak a lányoknak és a fiúknak az egész torna alatt, remek élmény volt – összegzett a 186 centiméter magas kosaras a Naplónak.

A viadal harmadik helyén az uruguayi Agustin da Costa végzett, míg az aranyéremért az amerikai Jalek Felton és a Fülöp–szigeteki Kobe Paras versengett, végül utóbbi állhatott a pódium legfelső fokára, az utolsó zsákolásának köszönhetően, amelyet a három pontozóbíró a maximális, 30 ponttal honorálta.

Kobe Paras | Fotó: Derencsényi István Kobe Paras | Fotó: Derencsényi István ©

HBN–BÁ


Videó: Kobe Paras lett a zsákolókirály
Debrecen – Vasárnap este látványos zsákolóversennyel vezették fel a Kossuth téren a 3×3-as férfi döntőt, az eseményre teljesen megteltek a kosárpálya lelátói.