Hatalmas csatát nyert meg a DVSC-TVP

Akt.:
Hatalmas csatát nyert meg a DVSC-TVP
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Ingadozó játék után, hihetetlen végjátékban győzte le a nagy rivális Fehérvárt a DVSC.

Egy nagyszerű diadallal feledtette a DVSC-TVP a hétközi Magyar Kupa-kudarcot szombaton este a Hódosban. A hatodik helyen álló Fehérvár alakulata látogatott a hetedik Debrecen otthonába a női kézilabda NB I. 16. fordulójában.

A B-közép mellett a bemutatás alatt a lokista lányok is fehér pólóban voltak, ezzel köszöntve a tavaly tragikus körülmények között eltávozott Komáromi Gábor pénteken megszületett kislányát, Komáromi Enikő Évát.
Remekül indult a derbi, a hetedik percben már 4–1-re vezetett a DVSC. Nagyszerűen védekezett a hazai egylet, mely a támadásokban is jeleskedett, a félidő közepén már 9–4-re mentek a cívisvárosiak. Igaz, ezután rendezte a sorokat a Fehérvár, egymás után Csáki, Herr Anita és Tilinger is betalált. Kapaszkodtak a vendégek, de a két-három gólos különbséget folyamatosan tartották Tone Tiselj tanítványai, szünetben 12–9 volt az állás.

Végül összejött

Lajtos halmozta a bravúrokat, de hiába, kicsit összeesett a Loki, amit az FKC ki is használt, a 37. minutumban már egál volt, 12–12. Sőt, Csáki és Gjorgijevska találatai után a vezetést is átvette Bakó Botond együttese. Volt azonban tartása a piros-fehéreknek, Deszpotovics és Kelemen is bevette Herr Orsolya kapuját, ezzel kiegyenlítve az eredményt, 16–16.

Az utolsó negyed órában fej-fej mellett haladtak a felek, de csak öt perccel a vége előtt tudott ismét előnyt szerezni a DVSC. 19–18 után Karnik értékesített egy büntetőt. De még itt sem volt vége, őrült hajrá következett: újra egy gól volt a különbség, a vendégek lehozták a kapusukat, Mayer megkülönböztetett mezben segítette a támadást, hiába. Garbuz lógott meg, lövése a kapufán csattant. Végül Deszpotovics állította be a 21–19-es végeredményt.

Bár néha buta hibákat elkövetve, de összességében szép játékkal nagyon fontos találkozót nyertek meg a cívisvárosi lányok, akik február 6-án Siófokra látogatnak.

HBN


Mesterszemmel

Tone Tiselj: – Nagyon örülök a sikernek, mert a lányok rengeteget dolgoztak, s a lelkeknek is kellett ez a győzelem. Ehhez kellett csodálatos szurkolótáborunk, amelyhez nincs hasonló Magyarországon. Ilyen hangulatban a lányok az utolsó leheletükig harcolnak a sikerért!

Bakó Botond: – Egy ilyen kevés gólos meccsen döntőek a kihagyott ziccerek és hetesek. A védekezésünk rendben volt, de távolról nem voltunk eredményesek. Az a csapat nyert, amelyik a kiélezett hajrában többször volt eredményes.​


DVSC-TVP–FEHÉRÁR KC 21–19 (12–9)

Debrecen, 1500 néző. V: Bacs, Bóna
DEBRECEN: LAJTOS – Slakta, KARNIK SZ. 6 (3), Kudor 1, B. KLIKOVAC 3, GARBUZ 4, Kelemen 3. Cs: Horváth Pásztor (kapus), DESZPOTOVICS 4, Sirián, Szilágyi Á. Edző: Tone Tiselj
FEHÉRVÁR: Sipeki – Csáki 2, Mayer 2, Hajduch, Bandelier 1, Tápai Sz. 2, Tanabe. Cs: HERR O. (kapus), Herr A. 4 (1) Isitate 2, TILINGER 3, Kazai, Gjorgijevska 3 (3). Edző: Bakó Botond
Az eredmény alakulása. 8. p.: 5–2. 15. p.: 9–4. 21. p.: 11–9. 29. p.: 12–9. 39. p.: 12–14. 45. p.: 17–17. 49. p.: 18–18. 56. p.: 20–18.
Kiállítások: 8, ill. 8 perc
Hétméteresek: 5/3, ill. 7/4.
hirdetés