Helyi közélet

2008.10.02. 20:07

„Alapjáraton” is „hasít” a kultúra…

<p>Debrecen – Húsz nap, tizenkét rendezvény, három helyszínen – egy hét múlva, az október 10–11-ei Ákos-koncertekkel megkezdődik a Debreceni Őszi Fesztivál. &#160;<A href="http://apps.haon.hu/download/hbntippek/OsziFeszt2008.pdf"><IMG height="13" src="http://archive.haon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>Bővebben a fesztiválról</B></A> [.pdf - 129KB]</p>

– Az őszi és a tavaszi összművészeti sorozatok korábban eseménydúsulást jelentettek Debrecen kulturális életében, mostanra azonban már kevésbé. Egyszerűen azért, mert immár a két fesztivál közötti időben is igen sok a program – mutatott rá Kósa Lajos polgármester. – Debrecennek kialakult egy olyan kulturális „alapüzeme”, amellyel az év minden időszakát eseménydússá teszi.
– Bár nagyon sok történés zajlik fesztiválidőn kívül is, mégis, szükség van arra, hogy koncentráltan, minden műfajból izgalmas pillanatokat villantsunk fel – fűzte hozzá Siklósi Csaba, a Főnix Rendezvényszervező Kht. programigazgatója. – A tavalyi fesztiválra emlékezve, akkor Sebestyén Márta, az idén pedig a Muzsikás együttes jön Debrecenbe. 2007-ben az ősz egyik legsikeresebb koncertje az Edda „unplugged” estje volt a Kölcseyben, az idén pedig Ákos, illetve a PG Csoport „lassú koncertje” jelenthet párhuzamot – tallózott az események közt a programigazgató. – Régi vágyunk volt, hogy Debrecenbe hozzuk a Sose halunk meg című film alapján készült zenés játékot, ez alkalommal a Főnix Csarnok befogadóterét sajátos színházi arénává szűkítve.

A harmadik helyszín az Apolló mozi, ahol a hagyományosan fergeteges sikerű frankofón filméjszaka mellett két díszbemutató is lesz (A nyomozó; Para).

 


 Bővebben a fesztiválról [.pdf - 129KB]

  • Fukarkodnak a magyarok a borravalóval
  • Igényes üzletház és parkolóhely épül
  • KApun kívül százhuszan
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában