Hat záhonyi rendőr előzetes letartóztatását rendelte el a törvényszék

Hat záhonyi rendőr előzetes letartóztatását rendelte el a törvényszék
© Fotó: Pusztai Sándor
Debrecen – Elrendelte hat rendőr előzetes letartóztatását a Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsának nyomozási bírája – tájékoztatta kedden az MTI-t a törvényszék sajtótitkára.

Veszprémyné Szajkó Márta elmondta: a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) október 19-én a záhonyi határrendészeti kirendeltségen harminc rendőrt hallgatott ki, közülük huszonegyet őrizetbe vett. A kedden előzetes letartóztatásba helyezett hat gyanúsított ügyében üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt folytat nyomozást a KNYF – közölte.

A bíróság szerint a rendőrök megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy szolgálati helyükön elkövették a szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt, feltételezhető továbbá, hogy szabadlábon hagyásuk esetén megsemmisítenének bizonyítékokat vagy befolyásolhatnák a tanúkat.

A bírósági döntés ellen mind a hat gyanúsított fellebbezett, így az előzetes letartóztatásról másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla katonai tanácsa dönt majd – ismertette a szóvivő.

– MTI –


Záhonyi ügyész akció – Hivatali vesztegetés miatt 21 rendőrt őrizetbe vettek
Budapest, Záhony – Üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása miatt hallgatta ki gyanúsítottként a Záhonyi Határrendészeti Kirendeltség 30 hivatásos rendőrét a Központi Nyomozó Főügyészség, 21 rendőr őrizetben van – közölte Keresztes Imre főügyész kedden.