Hat újfaluival harcolná ki az Eb-részvételt a futsalválogatott

Komáromi Péter
Komáromi Péter - © Forrás: mlsz.hu
Berettyóújfalu – Óriási téttel bíró párharc előtt ál a magyar férfi futsalválogatott: Sito Rivera együttese Romániával csap össze az Eb-részvételért.

Kedden 18 órától Buzauban feszülnek egymásnak a felek elsőként, majd szeptember 22-én, 20 órától Debrecenben, a Főnix Csarnokban vívják meg második egymás elleni összecsapásukat.

A magyarok márciusban a szkopjei selejtezőcsoport második helyén végeztek, így kivívták a jogot, hogy pótselejtezőt játsszanak, Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) által megtartott sorsoláson pedig Románia legjobbjaival került össze nemzeti együttesünk – a két gárda egyébként még sosem találkozott hivatalos mérkőzésen.

A honi válogatott vasárnap Bécsből repült Bukarestbe. A keret ismét hemzseg az MVFC-Berettyóújfalu játékosaitól, Tihanyi Csaba, Trencsényi János, Komáromi Péter, Rábl János, Dávid Richárd és Gál István is harcolhat az Eb-re való kijutásért.

A 2016 februárjában rendezendő szerbiai konstornán a házigazdák mellett Oroszország, Spanyolország, Olaszország, Ukrajna, Szlovénia, Horvátország, Portugália és a pótselejtező négy győztese vesz részt.

Az ellenfelek kilétén túl további pikantériát kölcsönöz a találkozónak, hogy Magyarország szövetségi kapitánya, Sito Rivera négy évig ült a román kispadon, nagyon jól ismeri a keret szinte minden játékosát.

HBN

Címkék: , ,