„Hát ilyen emberek vannak”

Miskolc – Sebestyén László és Dr. Zsiga Marcell országgyűlési képviselők (Fidesz-KDNP) csütörtökön lakossági fórumot tartottak, amelynek témája a májusi miskolci árvíz volt.

A miskolci Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola aulájába valamivel több, mint egy tucatnyi miskolci polgár tette tiszteletét, azonban ennek ellenére sem volt mentes indulatoktól és személyeskedéstől az összejövetel.

A felszólalók több kérdést is felvetettek, amire a jelen lévő Fodor Zoltán önkormányzati képviselő is igyekezett válaszolni. Az MSZP-s városatya, aki maga is részt vett a mentésben kérdésre válaszolva kijelentette, hogy a hét eleji áradás más jellegű volt, mint a május 6-ai, hiszen többek között sokkal jobban rátudtak készülni a várható eseményekre. Elmondta azt is, hogy az ingatlanok fertőtlenítéssel egyelőre várni kell, hiszen ebben a pillanatban is szakad az eső.

„Nagyon sok ember nem tudja átérezni ezt a helyzetet, csak azok, akik ezt átélték.” – jelentette ki.

Volt mersze

Egy Csóka utcai lakos a bajban csak annak tudott örülni, hogy valakinek volt mersze átvágni a LÁEV kisvasútjának gátját, amivel több ingatlant is megmentett(ek).

„Ha ez nem lett volna így, akkor az ablakon ment volna be a víz!” – mondta, és hozzátette azt is, hogy Tompa Sándor korábban rendezett egy „gyűlést”, ahol elhangzott, hogy szabályozni fogják a patakmedret, ám ezt nem csinálták meg.

Ezért – szerinte – más városvezetés kell.

„Megjelentek a katasztrófaturisták is a legnagyobb bajban. Hát ilyen emberek vannak!”

Volt olyan „fórumozó”, aki a Városgazda tehetetlenségét emelte ki. Sőt! Szerinte a városi cég nem vitt zsákot több utcába sem, ezért a lakóknak maguknak kellett intézniük homokot és zsákot a legnehezebb órákban.

Hiába álltak elé

„A homokzsákot szállító teherautó elé álltunk, de az továbbment!” – osztotta meg a diósgyőri lakos a tapasztalatait a jelenlévőkkel.

Ezt az állítást a Városgazda vezetése egyértelműen visszautasította, mert a homokzsákosztást az autók menetleveleivel (is) bizonyítani tudják. A menetleveleket ígéretük szerint Sebestyén László és Dr. Zsiga Marcell országgyűlési képviselőknek elfogják juttatni.

Viszont nem csak Diósgyőr és Felső-Majláth gondjai kerültek terítékre, hanem Perecesé is. Egy ottani lakos a vízelvezetés elégtelenségéről tartott mindenre kiterjedő, alapos előadást.

A fórumra visszatérünk.