Hat gól a Loki-DVSC derbin

Akt.:
Hat gól a Loki-DVSC derbin
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A papíron gyengébbnek vélt csapat fölényes győzelmet aratott Holmanék felett.

Egymás közti játékkal zárta a felkészülés második hetét a DVSC-TEVA együttese a Debreceni Labdarúgó Akadémia pallagi centerpályáján szombaton délelőtt. A „házi meccsen” hiányzott a játékból Korhut Mihály, aki a magyar válogatottal készül az Európa-bajnokságra, Varga József, aki injekciós kezelést kap, illetve Máté Péter, aki szintén könnyebb sérüléssel bajlódik. A maródiak vélhetően a jövő héten már csatlakoznak a csapathoz – fogalmazott a Loki labdarúgócsapatának hivatalos honlapja.

Visszatérők és újak

A találkozón vegyes csapatokat láthatott a nagyérdemű, azaz mindkét gárdában voltak az elmúlt idényben főszerephez jutó játékosok, illetve fiatal tehetségek is. A szurkolók újra láthatták védeni az elmúlt idényben sérülés miatt kényszerpihenőn lévő Balogh Jánost is, s bemutatkozott az új szerzemény Szekulics. Ott volt a pályán a macedón válogatott próbajátékos, Milovan Petrovic, akinek a leigazolásáról később döntenek az illetékesek.
A kétszer harmincperces meccs első félidejében Tisza Tibor először büntetőből, majd nem sokkal később egy szép akciót követően talált be. A félidő vége előtt egy jobboldali beadásra Bereczki Dániel érkezett tisztán, majd lőtt az üres kapuba. A második játékrész legelején szintén Bereczki volt a főszereplő, a fiatal játékos egy gyönyörű csel után szerzett gólt. Pár perc múltán Horváth Zsolt lövését védte bravúrral Verpecz, ám a kipattanó labdát Jovanovic közelről lőtte be, így szépítettek a „pirosak”. A végén még Takács Tamás is betalált, így kialakult az 5-1-es végeredmény.
A DVSC-TEVA legközelebb szombaton 16 órától játszik felkészülési mérkőzést, a pallagi összecsapáson a szlovák élvonalbeli bajnokság 3. helyezett alakulata, a Spartak Myjava lesz az ellenfél.

HBN


Tények

DVSC (kék)-DVSC (piros) 5-1 (3-0)

DVSC (kék): Verpecz – Kinyik, Ludánszki, Mészáros N., Barna – Bereczki, Szakály, Petrovic – Kulcsár, Tisza, Takács.

DVSC (piros): Balogh J. – Nagy Z., Brkovics, Szatmári Cs., Ferenczi – Djelmic, Szekulics, Holman, Jovanovic – Castillion, Horváth Zs.

Gólszerzők: Tisza 2, Bereczki 2, Takács, illetve Jovanovic