Hat Fontana-fighter utazhat a világbajnokságra!

Kitűnően szerepeltek
Kitűnően szerepeltek
Dorog, Debrecen, Kaba – Kitűnően szerepeltek a Fontana SE debreceni és kabai kick-bokszolói a 30 klub közel 300 indulóját felvonultató dorogi utánpótlás magyar bajnoki döntőn. A tatamis szakágban megrendezett viadalon 5 arany-, 4 ezüst- és 7 bronzérmet gyűjtöttek be a hajdúsági fiatalok.

A dorogi versenyen nemcsak az utánpótlás bajnoki érmekért csatáztak a résztvevők, az első helyet megszerző sportolók automatikus indulási jogot szereztek a szeptemberben, Olaszországban megrendezésre kerülő világbajnokságra, de a hazai ranglista másodikjai is tatamira léphetnek.

Az már szinte nem is volt meglepetés, hogy a folyamatosan fejlődő junior Európa-bajnok Szima László két stílusban is a dobogó tetejére állhatott, így Itáliában két lehetősége lesz, hogy tovább gyarapítsa világversenyen szerzett medáljainak számát. Nagy Máté okos bunyóval jutott a 16-os tábláról a fináléba, ahol nagy csatában szerezte meg az aranyérmet. A szorgalmas Balogh László is első helyen végzett, de Mádi Bálint ezüstérme is szépen csillog. A kick-boksszal ötéves kora óta foglalkozó kőkemény harcost a döntőben, egy perccel a vége előtt túl erősen végrehajtott technika miatt léptette le a vezetőbíró. Máté vb-esélyeit növeli, hogy a világversenyeken engedik a kontrollált, de kemény bunyót. A nevezett sportolók mellett Tóth Antal is kiharcolta a vb-részvétel jogát. A kabaik is kitettek magukért, Karacs Gergő a legfényesebb medál megszerzésével biztosította helyét a vb-csapatban, de Ludmann Mihály is egészen a fináléig menetelt.


Eredmények:

Gyerek, pointfighting:
Nagy Nikoletta 3. hely 32kg
Nemes Imre 3. hely 25kg
Szabadi Levente 3. hely 32kg
Nemes Milán 2. hely +32kg

Kadett 1:
Nagy Máté light-contact 1. hely 42 kg
kick-light 2. hely

Kadett 2:
Ludmann Mihály 2. hely kick-light 63kg
Tóth Antal kick-light 3. hely +69kg
Gulyás Zoltán light-contact 3. hely +69 kg
kick-light 3. hely

Junior:
Karacs Gergő 1. hely kick-light junior63kg
Mádi Bálint light-contact 2. hely 57 kg
kick-light 3. hely
Balogh László kick-light 1. hely 57 kg
Szima László light-contact 1. hely +94kg
kick-light 1. hely

Vezetőedző: Katona Attila

Edzők: Major Zsolt, Rácz Krisztián