Hat év után újra érmet szerzett a DVSC-TVP

Akt.:
Hat év után újra érmet szerzett a DVSC-TVP
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A DVSC-TVP kihozta a maximumot a Magyar Kupa Final Fourból, miután legyőzte a Dunaújvárost a bronzmeccsen.

A női kézilabdázás kedvelői Kecskemétre figyeltek a hétvégén, hiszen a hírös város adott otthont a Magyar Kupa négyes döntőjének. Szombaton rendezték az elődöntőket, melyek nem okoztak meglepetést, a Győr a Debrecent múlta felül (34–14), míg a Fradi a Dunaújvárost győzte le (33–29).

Bár nem keltett szenzációt, hogy a Bajnokok Ligájában menetelő ETO fölényes győzelmet aratott a Loki ellen, viszont a cívis drukkerek sokallták a 20 gólos vereséget. „Sebaj, még ez is belefér, ha holnap győzünk!”– tekintett bizakodva a jövőbe egy hajdúsági szurkoló a Győr elleni mérkőzést követően. S milyen igaza lett!

Fordítani kellett

A vasárnapi helyosztók első találkozóján, a bronzmeccsen a DVSC-TVP és a Dunaújvárosi Kohász mérte össze erejét. A mérkőzés tétje a medálián túl az volt, hogy a győztes jogot szerzett arra, hogy a következő idényben az EHF-kupában bizonyítson. A találkozóra teljesen megtelt a cívisvárosi B-közép számára fenntartott hely, így kellő „hátországgal” indulhattak csatába Kelemen Éváék. A Kohász kezdte jobban a derbit, viszont a játékrész derekára összeállt a debreceniek védekezése, a kapuba csereként beálló Lajtos Nóra remekül védett, s támadásban sokkal eredményesebbek lettek a hajdúságiak. A fordításban elévülhetetlen érdemeket szerzett az utóbbi időkben sok kritikát kapó Jelena Deszpotovics, aki sorsdöntő szituációkban szerzett gólokat. A Lokomotív annyira belelendült, hogy a szünetben 14–11-re náluk volt az előny.

Csapatként és remekül

A második félidőben sem változott a játék képe, jól védekeztek Garbuzék, Lajtos továbbra is remekelt, míg támadásban Punyko, Jezsikava és Csáki szebbnél szebb találatokkal örvendeztette meg a publikumot. A Loki – a szezonban az egyik legjobb produkcióját nyújtva – mindvégig kézben tartotta a meccset, a Kohász taktikai váltásait remekül lereagálták Siriánék, s végül magabiztos, 30–24-es sikert arattak.
Ez a győzelem egy hosszú sorozatnak vetett véget, hiszen legutóbb 2011-ben, azaz hat esztendeje szerzett érmet a Debrecen a Magyar Kupában. Bár még messze a bajnoki pontvadászat vége, az már biztos, hogy a Loki – az idei szezonhoz hasonlóan – a következő idényben is megmérettetik a nemzetközi porondon.

HBN-BN