Hat év börtönt kapott a „pandúrból lett rabló”

Akt.:
Megszületett az ítélet a volt főnyomozó ügyében
Megszületett az ítélet a volt főnyomozó ügyében - © Fotó: Matey István
Debrecen – Hat év börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Debreceni Törvényszék azt a volt rendőrségi főnyomozót, akit többek között bűnszervezetben, üzletszerűen, felbujtóként elkövetett lopás, bűnsegédként elkövetett sikkasztás, rablás előkészítése, illetve hivatali visszaélés bűntettében mondtak ki bűnösnek pénteken.

Egy jó krimifilmnek is alapja lehetne dr. Cz. László 2008 és 2009 közötti története. A férfi, aki az ügy elsőrendű vádlottja volt, a Debreceni Rendőrkapitányságon dolgozott, és egy büntetőeljárás során ismerkedett meg a másodrendű vádlottal. Miután szorosabb barátság alakult ki közöttük, rajta keresztül ismerkedett meg azokkal a személyekkel, akik később bűntársai lettek. Az egykori főnyomozó – később, hogy saját és társai bőrét mentse – félrevezette rendőrkollégáit; a Robotzsaru programba bejutva adott ki jegyzőkönyveket. Valótlan engedélyt lobogtatva hamis házkutatást is színlelt, így akartak ellopni 50 milliós értékűre becsült festményeket. Egy televíziókat szállító kamion „megborítását” is tervezték, az egyik vádlott azonban az utolsó pillanatban visszalépett az akciótól, így az nem sikerült.

Dr. Cz. László nem volt jelen az ítélethirdetésen, ügyvédje enyhítésért fellebbezett.

HBN

Az ügyről további részletek a szombati Naplóban.


Bűnösnek találták Dr. Cz. Lászlót
Debrecen – Bűnösnek találta a Debreceni Törvényszék valamennyi vádlottat abban az ügyben, melynek elsőrendű vádlottja egy volt debreceni kiemelt főnyomozó.


Kettős életet élt az egykori főnyomozó
Debrecen – A vádhatóság szerint üzletszerűen követett el komoly bűncselekményeket.