Hat embernek kellett lefogni az őrjöngő rabot Debrecenben

Akt.:
A kép illiusztráció
A kép illiusztráció
Debrecen - Nem jogerősen 1 év 6 hónap börtönbüntetéssel sújtotta a Debreceni Járásbíróság azt a férfit, aki tavaly szeptemberi, büntetés-végrehajtási intézetből történő elővezetése során erőszakosan viselkedett a tárgyalóteremben és dulakodott a fegyőrével.

A vádlott legkorábban a szabadságvesztés kétharmad részének letöltését követően bocsátható feltételes szabadságra – tájékoztatott a napokban hozott elsőfokú határozatról dr. Veszprémyné dr. Szajkó Márta sajtótitkár.

A bíróság által megállapított tényállás szerint az előzetes letartóztatásban lévő Sz. Károlyt tavaly ősszel egy ellene folyó büntetőügy tárgyalására vitte a fegyőr. A bíróságon a férfi dühében feszegette a vezetőszárát, hangoskodott, megindult az egyik tanú és a bíró irányába (a fegyőr húzta vissza), riasztani kellett a biztonsági őrséget. A vádlott később a folyosón kiabált, szitkozódott, belerúgott az egyik padba, sőt az őt kísérő őrmesternek is többször nekiment a testével. Azt üvöltötte, hogy megöli magát, illetve leveszi a bilincset, és megszökik. Az őrjöngés a zárható előállító helyiségben is folytatódott, s amikor az őr megpróbálta lefogni Sz. Károlyt, az többször felé rúgott, a rácsnak lökte őt. Végül a vádlottat a rúgkapálása ellenére négy fegyőr két bírósági biztonsági őrrel ártalmatlanította.

Az ítélet indoklásában dr. Hornyák Zsolt bíró kiemelte: habár a vádlott nem akarta bántani fegyőrét, a hivatalos személy elleni erőszak bűntette az ellenállása során kifejtett, a sértett testének durva érintésével is megvalósult.

Az ügyész súlyosításért, a vádlott a kiszabott szabadságvesztés felfüggesztéséért fellebbezett, a védő három nap gondolkodási időt tartott fenn.

HBNA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés