Használta is a kését a belvárosi támadó

Használta is a kését a belvárosi támadó
Használta is a kését a belvárosi támadó - © Fotó: archív, police.hu
Debrecen – A már előzetesben lévő gyanúsítottak voltak már büntetve.

Megvágták a combját, elmetszették a ruháját és elvették a mobiltelefonját annak a fiatal nőnek, akit bő hete két férfi szorított falhoz az amúgy forgalmas Hatvan utca és Déri tér közötti átjáróban. A gyanúsítottakat – mint arról beszámoltunk – nem sokkal később elfogták és a bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat.

Ügyészségi közlés szerint a két férfinak az utcán tűnt fel a nő, akit obszcén szavakkal illettek, de nem reagált. Amikor azonban a sértett befordult a Déri tér felé vezető átjáróba, az egyik gyanúsított egy oszlophoz szorította és – további vulgáris kifejezések kíséretében – fogdosni kezdte a sértettet, aki próbálta eltolni magától. „Hadakozásukat” kihasználva a férfi társa hirtelen mozdulattal kikapta a nő 50 ezer forint értékű mobilját a kezéből, miközben a másik támadó egy 8-10 centiméter pengehosszúságú késsel elvágta az áldozat ruháját és több helyen a lábát is felsértette, 8 napon belül gyógyuló sérüléseket okozva. A férfiak végül elszaladtak a telefonnal.

Legalább egy hónap

A Debreceni Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette, továbbá az egyik terhelt esetében kifosztás bűntette miatt is kezdeményezte a büntetett előéletű gyanúsítottak előzetes letartóztatását, amit a bíróság a bűnismétlés, a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének vagy veszélyeztetésének okán 30 napra elrendelt.

HBN


Elfogták a fiatal nő támadóit
Debrecen – A rendőrök elfogták azt a két férfit, akik megtámadtak egy fiatal nőt Debrecen belvárosában.


Fényes nappal raboltak ki egy lányt a belvárosban
Debrecen – Két személy keveredett szóváltásba egy fiatal nővel, akitől elvették az értékeit a debreceni Hatvan utcai átjárónál pénteken fél 12–kor – ennyit válaszolt megkeresésünkre Dobó Dénes.