„Használt autót vásárolni nem egyszerű”

Akt.:
Jeges János, szervizelés közben
Jeges János, szervizelés közben - © Fotó: Kovács Péter
Debrecen – Évente közel 600 ezer jármű cserél gazdát országunkban.

A használt autó vásárlásakor szóba jöhető veszélyek elkerülése érdekében tart egyfajta országos road­showt a Weltauto jármű-érték­esítési hálózat. A csütörtöki debreceni rendezvényen a Hajdú-Bihar megyei használtautó-piaccal kapcsolatos információk ismertetése mellett a szakemberek felhívták a figyelmet a legfontosabb tudnivalókra, illetve bemutatták a gyakorlatban is, mire kell ügyelni, ha valaki úgy dönt, nem új autót vesz.

A résztvevők megtudhatták, miként derül ki, ha visszatekerték a gépjárművön a kilométerórát, mi is az a klónozás, a gépjárművekkel kapcsolatos áfacsalás, emellett további anomáliákról is szó esett.

Hasznos tanácsok

Használt autót vásárolni nem egyszerű. Sok buktatója lehet, ha felkészületlenül vágunk bele – hangzott el a Debrecen Autóház Zrt. tájékoztatóján.

_DSC3375
Fotók: Kovács Péter

A későbbi problémák megelőzéséért érdemes vásárlás előtt szervizbe vinni az autót átvizsgálásra, mert ott kiderülhet a rejtett hiba is.

– Hazánkban a gépjárműállomány átlagéletkora 14 év, ami elég szomorú. A kocsik műszaki állapota már nem ideális, a környezetvédelmi szempontokról nem is beszélve.

Ne vegyünk ismeretlen előéletű autót, ne dőljünk be a gyanúsan alacsony árnak és futásteljesítménynek, s mindig alaposan nézzük át az adásvételi szerződést”

– figyelmeztetett Borsi Dávid sajtóreferens. – Sok olyan esettel találkozunk, amikor darabokból összerakott, ám hiba nélkülinek hirdetett kocsit vesz az ügyfél.

– Gyakori az is, hogy biankó szerződéssel hoznak el autót a vevők – mondta el Sárai Márió, a cég értékesítője.

MSZ


Egyre megbízhatóbbak a használtautó-kereskedések - Illusztráció
Budapest - A használtautó-kereskedések csaknem fele megbízható, és a vásárlók is egyre tudatosabbak, de a piac tisztulása mellett is körültekintően kell járművet választani - mondta Halász Bertalan, a JóAutók.hu vezérigazgatója az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában. Az internetes portál ve...

Budapest - A második negyedévében újabb csúcsra ért a használtautó-piac Magyarországon: 201 ezer használt személyautó cserélt gazdát, 17 százalékkal több, mint egy évvel korábban, és az előző negyedévhez viszonyítva is jelentős, 16 százalékos volt növekedés - közölte a JóAutók.hu az MTI-vel pénteken...