Háromszoros ifjúsági világbajnok Orosz Viktor

Orosz Viktor
Orosz Viktor - © Fotó: Letizia SC
Debrecen – A magyar pályaíjászat történetének kimagasló sikerét érte el Orosz Viktor, a MOL Új Európa Alapítvány támogatottja. Viktor az Ankarában megrendezett World Archery Teremíjász Világbajnokságon megvédte világbajnoki címét, és ezzel az eredménnyel a World Archery világszervezet háromszoros ifjúsági világbajnoka lett.

Ez nemcsak Magyarországon nem sikerült még senkinek, de világviszonylatban is kevesen birtokolnak hármat a WA világbajnoki aranyérméből. Talán az eredmény presztízsét jól mutatja, hogy a világszervezet a honlapján a legsikeresebb junior íjásznak nevezte a magyar sportolót. A rangsorolóban 2. helyen végzett új magyar ifjúsági csúccsal, mely egyúttal a 2002-ben lőtt felnőtt magyar csúcs beállítása is. Az egyenes kieséses szakaszban sorra verte olasz, amerikai és török ellenfelét. A döntőben a rangsoroló győztesével, a görög Christos Aerikossal vívott izgalmas csatát, és hihetetlen hidegvérrel 147-146 arányban nyerni tudott. Orosz Viktor 2014-ben Nimesben, majd 2015-ben Yanktonban és most Ankarában is a dobogó tetejére állhatott és azon dolgozik, hogy minden íjász megismerhesse a magyar himnuszt!

Viktor márciusban még a felnőtt magyar bajnokságon versenyez teremben, majd kicsit búcsút intve az ifi korosztálynak és a teremversenyeknek, megkezdi a felkészülést a Nottinghamben megrendezésre kerülő kvalifikációs Európa Bajnokságra, ahol a legjobbak kvótát szereznek a 2017-es Világjátékokra.

– Letizia Sportclub –