Háromszor is kiegyenlített az ellenfél – már második a DEAC

Pallai Zsolt, az egyik legjobb formában lévő debreceni futsalos
Pallai Zsolt, az egyik legjobb formában lévő debreceni futsalos - © Fotó: Koppányi Szabolcs
Debrecen – Szoros meccsen vannak túl a debreceniek a férfi futsal NB II-ben.

A DEAC új kezdősorral indította a Hajdú-Bihar megyei derbit. Ez azonban nem zavarta meg Pallait, aki még az első perc letelte előtt vezetést szerzett a vendégeknek. A félidő derekán azonban egyenlítettek a hazaiak, ami viszont átmeneti állapot volt csak, hiszen két perccel később ismét Pallai villant, és a szünetre 2-1-es DEAC vezetéssel vonultak a felek.

A második félidőben is tovább gyürkőztek a csapatok, ám a koreográfia nem változott, hiszen egy berettyóújfalui egyenlítő találat, majd megint debreceni vezetés következett. Hogy a lefújás előtt 3 perccel még egyszer – immár utoljára – egalizáljon a Mezei Vill NB2-es csapata.

A szikrázó összecsapás tehát végül nem döntött a megyei derbin, így 1-1 ponttal gazdagodott mindkét gárda. Mivel a listavezető Csenger jó nagy verésbe szaladt bele az egyre jobb formába lendülő DSC-SI-től, bár maradt 1. helyezett, de már csak két pont a fórja a 2. helyre feljövő DEAC-cal szemben. A dobogóra felszökött a DSC-SI is, azonos ponttal (13), mint a DEAC, ám eggyel több meccset játszva. A Kincsem, amelyik ebben a körben nem lépett pályára, már csak 4., míg az 5. helyen a Berettyó és a Miskolci Egyetem gárdája osztozik meg. Utóbbi a SZIE-t verte magabiztosan.

Érdekesség, hogy a DEAC kapta eddig a legkevesebb gólt, szám szerint 20-at a maga 6 meccsén.

Legközelebb november 14-én, hétfőn 18.00-kor fogadja a Gyöngyöst a DEAC a debreceni DESOK-ban.

– Koppányi Szabolcs –


Férfi futsal NB2, 8. forduló, Keleti csoport

Mezei Vill FC II. – DEAC 3-3 (1-2)

DEAC-gólok: Pallai (2), Balás.

Meccs alakulása: 0-1, 1-1, 1-2, 2-2, 2-3, 3-3.

Elek Gergő edző:

– Háromszor vezettünk a mérkőzésen, ezért kicsit hiányérzetem van az egy pont miatt… A végén 5-4-es támadásból is voltak helyzeteink, ezért szintén hiányérzetem van… Ha bármelyik vezetésünknél sikerül még egy gólt szereznünk, érzésem szerint megnyertük volna a mérkőzést. Ám be kell látnunk, hogy a második félidő nagy részében jobban játszott az ellenfél. Csinálgatjuk a dolgainkat, de most nagyon kijött az, hogy nem mindegy, hogy 1 méterrel előrébb vagy hátrébb vagy! Ezen csak nagyobb edzés látogatottsággal tudunk továbblépni! Mindent összevetve reális a döntetlen, ha nagyot akarunk álmodni ezeket a reális döntetleneket kell megnyerni, azokkal az egy méterekkel!

hirdetés