Háromszáz millió forint értékű ingatlant adott át a vagyonkezelő Hajdú-Biharban

Debrecen, 2014. február 20., csütörtök (MTI) – A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. az elmúlt két évben csaknem 300 millió forint értékben adott át állami tulajdonban lévő ingatlanokat a Hajdú-Bihar megyei települési önkormányzatoknak – közölte az MNV Zrt. ingó és ingatlanvagyonért felelős főigazgatója csütörtökön Debrecenben.

Marjai Gyula az országos vagyongazdálkodási roadshow-n elmondta: az elmúlt két évben 12 ingatlant adtak át hajdú-bihari önkormányzatok részére, több mint 275 millió forint értékben. 2013-ban további négy helyhatóság 6, csaknem 2 millió forintos forgalmi értékű ingatlan esetében kérelmezett ingyenes tulajdonba adást.

Az MNV Zrt. képviselője a tervezett műemléki beruházásokról és a megyében található állami tulajdonban lévő ingatlanok hasznosítási lehetőségeiről is tájékoztatta a résztvevőket.

Közölte, a helyhatóságokkal folytatott együttműködések során további közlekedési, turisztikai és épület-rekonstrukciós fejlesztések valósulnak meg. A beruházások jelentős része – mintegy 400 millió forint értékben – állami tulajdonokat érint.

Vasas Lászlóné, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal főigazgatója a tanácskozáson elmondta: a kormányhivatal Hajdú-Bihar 84 településén 181 ingatlant használ.

Fő törekvésüknek nevezte a bérlemények lehetőség szerinti megszüntetését, az alacsony kihasználtságú ingatlanok kiürítését, a szakigazgatási szervek lehetőség szerinti összeköltöztetését, valamint a leromlott állapotú, nagy energia fogyasztású épületek bezárását.

Ezeken a területeken az elmúlt három évben százmillió forint megtakarítást értek el a vagyongazdálkodásban – jegyezte meg Vasas Lászlóné.

– MTI –

Címkék: , ,