Háromnapos tehetségkutató rockfesztivál Salgótarjánban

Huszonnégy együttes versenyével és tíz ismert zenekar fellépésével háromnapos tehetségkutató rockfesztivál kezdődött pénteken Salgótarjánban.

Az ország egyik legjelentősebb tehetségkutatójának tartott ÉTER-fesztiválon pénzjutalommal, lemezfelvétellel és koncertlehetőségekkel díjazzák a legjobb együtteseket és zenészeket.

Jakab Jácint, az Észak-magyarországi Tehetségkutató Rockfesztivál, vagyis az ÉTER főszervezője a Független Hírügynökségnek elmondta: Salgótarján negyedik alkalommal ad otthont a fesztiválnak, amely több tehetségnek is segített már feltűnni. Az első verseny győztese, a Holtidő zenekar ma már a Tankcsapda állandó előzenekara, a fesztivál másik felfedezettje, a miskolci gitáros, Bodor Máté pedig Londonban tanul a Jamaha ösztöndíjával.

A nyertes az Edda előtt játszik a fesztiválzárón

Az ÉTER-re idén negyvennégy zenekar nevezett, közülük a legjobb 24 együttes lép színpadra vasárnap estig Salgótarjánban a Tó-strandon. Délutánonként a versengő zenekarok, este héttől pedig a meghívottak muzsikálnak. Eredményt vasárnap este hirdetnek, a nyertes az Edda előtt játszik a fesztiválzárón.

– Független Hírügynökség –