Hárommillió forint értékű hamis húszezres Salgótarjánban

Hárommillió forint értékű hamis húszezres Salgótarjánban
Több mint hárommillió forint értékű hamis húszezrest találtak egy salgótarjáni férfi lakásában.

Emellett lőfegyvert, lőszert, hamis étkezési utalványokat, valamint halálos mérgeket is lefoglaltak a rendőrök. Azt, hogy a férfi mire készült, még nem lehet tudni.

A férfinél a vámosok tartottak házkutatást szerdán, mert felmerült a gyanú, hogy zárjegy nélküli, csempészett cigaretta van nála – mondta el a Független Hírügynökségnek csütörtökön Blahó Péter, a salgótarjáni VPOP parancsnoka. Cigarettát nem találtak, helyette előkerült egy éles lőfegyver, valamint ötven darab lőszer.

A házkutatásba ezután bevont rendőrök találták meg a 152 darab, számítógéppel készített és kinyomtatott hamis húszezer forintos bankjegyet, és több mint kilencvenezer forint értékű hamis étkezési utalványt – mondta a Független Hírügynökségnek Kalmár Zsolt, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője.

Ezeken kívül tíz ampulla kálium-kloridot, valamint izombénító hatású vegyületet tartalmazó ampullát is lefoglaltak. Ilyen szert kizárólag kórházakban használnak.

A Független Hírügynökség úgy tudja, a férfi korábban mentőápolóként dolgozott, öt éve munkanélküli. Hogy miként juthatott a szerekhez, illetve mire készült, még vizsgálja a rendőrség.

A férfit őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatását.

– Független Hírügynökség –