Háromféle önkéntes munkára várják a jelentkezőket

A jelentkezők egyebek mellett Németországban, Olaszországban, Indiában vagy akár Nigériában vállalhatnak munkát hosszabb-rövidebb időre.

Három lehetőség közül választhatnak 2010-ben azok a magyar fiatalok, akik önkéntes munkára jelentkeznének. Molnár Zsolt, az alapítvány munkatársa a Független Hírügynökségnek szerdán elmondta, hogy az Európai Önkéntes Szolgálaton keresztül 18-30 év közötti fiatalokat várnak. Ők Németországba, Olaszországba, Örményországba, Indiába, Kambodzsába vagy Argentínába utazhatnak, ahol árvaházakban dolgozhatnak, illetve környezetvédelmi projektekben vehetnek részt.

A Fiatal Európaiak Globális Nevelési Hálózatán keresztül 20 és 30 év közötti fiatalokat várnak, akik Kambodzsában, Nigériában és Etiópiában dolgozhatnak. A feladatuk egy-egy globális nevelést megvalósító programban dolgozhatnak.

Akiknek már van akár minimális munkatapasztalatuk, azok 1-2 évig tartó fejlesztési munkára jelentkezhetnek Afrika, Ázsia és Latin-Amerika több országába is. Ezt a lehetőséget a Magyar Önkéntesküldő Alapítvány a Német Fejlesztési Szolgálaton keresztül biztosítja.

A kiutazók fizetést nem kapnak, ellátást és valamennyi zsebpénzt azonban igen, valamint az oda és a visszautat is a Magyar Önkéntesküldő Alapítvány fizeti – tette hozzá Molnár Zsolt.