Három vidéki frekvencia pályáztatását készíti elő a médiatanács

Budapest – Három, jövőre lejáró vidéki rádiós médiaszolgáltatási jogosultság frekvenciatervének kidolgozására kérte fel a médiatanács a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) hivatalát – közölte az NMHH szerdán az MTI-vel.

Mint írták, a médiatanács az egyes vidéki településeken működő rádiózási lehetőségek folytatása érdekében felkérte az NMHH hivatalát, hogy dolgozzon ki frekvenciaterveket a jelenleg a Helikon Rádió használatában álló Keszthely 99,4 MHz és Nagykanizsa 95,6 MHz, valamint a jelenleg a Best FM Hajdúnánás rádió által üzemeltetett Hajdúnánás 93,9 MHz médiaszolgáltatási lehetőségekre.

Ezeknek a frekvenciáknak a használati jogosultsága ugyanis 2017 júliusában lejár, a tanács a döntésével pedig már most megkezdi a felkészülést a jövőbeni pályáztatásra.

A médiatanács döntött arról is, hogy a Balassagyarmat 95,7 MHz helyi rádiós frekvencia pályázatán az egyedüli jelentkező Megafon Rádió Kft.-t hirdeti nyertesnek. A helyi kereskedelmi rádiót Megafon néven tervezi üzemeltetni a pályázó, a szerződést a döntés kézhezvételétől számított 45 napon belül kötheti meg a hatósággal.

A testület emellett a pályázati ajánlat alaki érvényességi vizsgálata után nyilvántartásba vette a Velence Meleg-hegy 90,4 MHz helyi frekvencia pályázatára jelentkező Fehérvár Rádió Kft.-t.

A médiatanács véglegesítette a Baja 89,8 MHz helyi rádiós frekvencia kereskedelmi jellegű hasznosítására kiírt pályázati felhívást és csütörtökön a honlapján közzéteszi. A 36 ezer embert elérő lehetőségre a pályázati ajánlatokat szeptember 7-én lehet majd benyújtani.

– MTI –

Címkék: , ,