Három versenyszám, három érem a szenior tollas vb-n

Debrecen – Parádésan szerepelt a svédországi Szenior Tollaslabda Világbajnokságon a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola egykori versenyzője, Gondáné Fórián Csilla. Minden idők legsikeresebb honi tollaslabdázója Helsingborgban 3 érmet szerzett, egyéniben és párosban ezüst-, míg vegyes párosban Gebhardt Tamással az oldalán bronzérmet nyert.

A saját bevallása szerint élete egyik legszebb 9 napján túl lévő, 42-szeres magyar bajnok, egykori olimpikon Fórián Csilla egyéniben svéd, indiai, majd japán ellenfelet búcsúztatott, az elődöntőben pedig imponáló magabiztossággal verte angol vetélytársát. A fináléban viszont az első helyen kiemelt, dán Gitte Sommer ellen nem sikerült felborítania a papírformát, két szettben alulmaradt.

Párosban, a bolgár Reni Hassan oldalán szintén a döntőig menetelt a cívisvárosi klasszis, angol, spanyol-francia, dán, valamint német duókat legyőzve, az aranycsatában azonban a Natalia Gonchar, Olga Kuznetsova orosz kettős jobbnak bizonyult.

Vegyes párosban, az egyéniben bronzérmes Gebhardt Tamással indulva, három nyert meccs után az elődöntőben egy dán párostól szenvedtek vereséget, a dobogó harmadik fokára így a magyar párost szólították az eredményhirdetésnél.

A 48 ország, 1302 versenyzőjét felvonultató seregszemlén a magyar színeket rajtuk kívül még Molnár Viktória, dr. Horváth Kristóf és Kotán Géza képviselték. A vb-n 8 korcsoportban osztottak érmeket.

– Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft. –