Három településen újult meg a csatornázás

Hosszúpályi – Megvalósult Hosszúpályi, Monostorpályi és Hajdúbagos szennyvíz­elvezetése, -tisztítása.

3,4 milliárd forint összköltségű, uniós támogatásból megvalósuló projekt eredményeképpen 51 ezer 786 méternyi gerincvezeték épült, és 3074 ingatlan csatlakozhatott a szennyvízcsatorna-hálózatra a három kistelepülésen, ezáltal több mint tízezer lakos számára vált elérhetővé a korszerű szennyvízelvezetés.

A vízbázis védelméért is

A Derecske–létavértesi kistérség három települése, Hosszúpályi, Monostorpályi és Hajdúbagos községek célja a környezeti fenntarthatóság és biztonság volt a beruházással, valamint az „egészséges, tiszta település” elérése érdekében a meglévő, hiányosan kiépített, vagy egyáltalán nem létező csatornahálózatból származó környezetterhelő hatásokat minimalizálni, a környezetszennyezést megelőzni volt szükséges.

Mivel a dél-hajdúsági területek látják el például Debrecen városát is ivóvízzel, a csatornázás korszerűsítése a felszín alatti vízbázis védelme érdekében is nélkülözhetetlen volt.

Korszerű infrastruktúra

A keddi ünnepélyes projektzárón Berényi András, Hosszúpályi, Szabó József Monostorpályi és Szabó Lukács, Hajdúbagos polgármestere üdvözölte a közösen létrejött együttműködéssel megvalósult, mindennapi komfortérzetet adó fejlesztést.

HBN
hirdetés